Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
10:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі надзвичайники спільно з представниками ЗМІ закликали рибалок не ризикувати своїм життям

У Дніпрі надзвичайники спільно з представниками ЗМІ закликали рибалок не ризикувати своїм життям

Пристрасть до риболовлі захоплює людину міцно, надовго, іноді на все життя. Тому рибаки уже не уявляють свого дозвілля без вудки в надії упіймати хоча б декілька рибин. Особливо приваблива зимова риболовля, адже без човна просто по льоду можна дістатися на водоймі до будь-якого зручного місця.

Тож, з метою перевірки дотримання заходів безпеки на водоймищах, фахівцями Служби порятунку Дніпропетровщини спільно з журналістами 26 січня проведений рейд. Відверто кажучи, побачене викликало нерозуміння і здивування від того, як люди можуть зневажливо ставитися до власного життя.

Не дивлячись на застереження рятувальників на косі, що знаходиться в житловому масиві міста Дніпро, сиділо з чотири десятка рибаків на 40-ка квадратних метри.

«Звісно, що зимова риболовля дуже спокушає людей. Проте не слід забувати про небезпеку льодового покрову, особливо в тих місцях, де б’ють джерела, швидка течія або струмок впадає у річку, поблизу кущів, очерету, під товстим прошарком снігу. Також часто люди не помічають засніжені старі лунки і миттєво опиняються під кригою. До того ж деякі люди пробивають лунки через 1-2 метри одна від одної, хоча необхідно витримувати відстань не менше 5-6 метрів» - наголошують рятувальники.

Спілкуючись з рибалками надзвичайники розповідали про те щоб уникнути лиха, перш, ніж ступити на лід, пропонується обережно простукувати його палицею. Якщо після першого удару він пробивається і на ньому з’являється вода, далі йти не можна. Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударами ніг. Безпечним вважається прозорий лід синюватого або зеленуватого відтінку при температурі повітря нижче 0 градусів. Щоб витримати вагу одної людини, він повинен бути товщиною не менше 7 см, а декількох – 15 см.

Під час проведення рейду у жодного з рибалок, не було рятувального жилета та вірьовки 15-20 метри з петлею на одному кінці та вантажем 400-500 гр на другому.

«Не завадило б рибалкам вивчити номер телефону Служби порятунку «101», адже кожен другий з опитаних не відповів на питання куди телефонувати в разі того, якщо стане свідком надзвичайної ситуації на зимовій водоймі» - розповіли по завершенню рейду рятувальники.

Для закріплення отриманої інформації кожному рибалці вручено листівки з правилами безпеки на льоду.

Шановні рибалки, пам’ятайте! Виходити на водоймища вкрай небезпечно. Краще один раз утриматися від спокуси вийти на тонкий лід, ніж заплатити за це власним життям.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Психиатр  (27.01.22 07:08): Рыбак - это диагноз... Відповісти | З цитатою
сэр Чарлз  (26.01.22 18:50): Нехватчики-с! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті