Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже половина IT-спеціалістів Дніпра залишають місто

Майже половина IT-спеціалістів Дніпра залишають місто

Аналітики провели дослідження, куди переїжджають для роботи або продовження навчання українські ІТ-спеціалісти всередині країни.

За даними дослідження порталу Dou.ua, найбільше айтішники полюбляють Київ, де лишається працювати 96% місцевих ІТ-спеціалістів та ще велика кількість переїздить з інших регіонів.

Друге та третє місце за рейтингом привабливості для айтішників України посідають Львів та Харків. Ці міста полишають лише 10% місцевих спеціалістів ІТ-сфери, решта ж залишається тут вчитися та працювати.


А от Дніпро у цьому рейтингу почувається навіть гірше, ніж Одеса, Вінниця та Чернівці. Згідно с дослідженням, у Дніпрі лишаються тільки 56 відсотків спеціалістів ІТ-індустрії. Всередині держави більшість мігруючих айтішників Дніпра переїжджають до Києва (31 відсоток). Приваблює дніпрян також Харків (4%), Львів (3%) та Кривий Ріг (3%).


До Дніпра найбільше переїжджають айтішники Кропивницького, Запоріжжя, з окупованих територій, але це досить невеликі відсотки в порівнянні з містами-лідерами.


Важливу роль у розвитку айті-галузі відіграє наявність у містах профільних вищих навчальних закладів. Найактивніше айтішники після закінчення вишів їдуть з Житомира, Запоріжжя, Херсона, Тернополя та Сум. Більшість з них осідає у столиці.

##: IT
Gorod.dp.ua на Facebook.


cahbe  (12.01.22 15:20): Узбагойтесь. Цифры с потолка. Государство пенсионеров посчитать не в состоянии, куда им до ФОПов которые из айти???
Но уже не за горами мелькает отьезд ИТшнегов. Как только их начнут дрючить реальными налогами они поймут что ловить нечего. Как только их кровиночки начнут из школы приносить картинки бындеры и петь национальные песни "вбый макаляку" они задумаются что лучше ТАМ жить не в шикаладе, но с будущим чем тут рано или поздно не дойти до подьезда из за айфона в руках.
А ведь ИТшниги всётаки средний класс на которых кое как держаться многие оставшиеся бизнеса - кафешки, сфера развлечений, строительство и ремонты... Не станет их, уйдут и эти.
Вообще никаких тенденций к свету в конце тонеля, у нас сплашная канализация - только вниз.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Владимир  (12.01.22 14:51): Интересно, как в этой статистике учитываются специалисты, работающие по удалёнке? (напр, фирма-заказчик находится во Львове, а специалист живёт и работает в Кривом Роге) А их сейчас не 1-2%, а гораздо больше. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ну очень  (12.01.22 14:32): авторитетный источник. Сравниваем объёмы строительства жилья и понимаем, что Днепр 3 после Киева и Одессы. Львов и Харьков идут лесом Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
вообще-то  (12.01.22 14:31): IT специалисты массово выезжают не из города, а из страны. В Киев некоторые просто перебираются для стажировки, а потом уезжают. Такого повального оттова людей не было с 90-х. И это хорошие специалисты, которых вырастили здесь, образование получили здесь, опыт получили здесь. А применять будут за рубежом. И ведь целые компании въезжают. За последний год сколько их уже съехало.
И инвест-нянь Зеленский обещал, и супер-налоги Гетьманцева, и супер-законы монобольшинства "Слуги народа", а бизнесу стало только хуже и бизнес уходит, идет рекордный отток инвестиций и, главное, - мозгов
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Специалист  (12.01.22 14:24): Ну, так, если многие преподы обучают "по-ютубу" , нахрен сдалось такое "обучение"! Проще самостоятельно изучать материал, таким же способом!
Темболее дипломы во многих странах не принимают, когда смотрят что выдан в Украше!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті