Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, рятувальники Дніпра вийшли на вулиці міста аби поспілкуватися з містянами

|«« «« »» »»|

Щорічно, 3-го грудня у світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем таких людей, захисту їх прав, гідності та благополуччя. Він є нагадуванням людству про його обов'язок виявляти турботу та милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

За даними ВОЗ майже 15% усього населення нашої планети це люди, які мають інвалідність. Варто розуміти, що люди з інвалідністю це не лише особи, які пересуваються за допомогою крісла колісного, а й люди, які мають вади зору, слуху, психологічні та розумові розлади.

Саме ця група населення є найбільш незахищеною та уразливою у разі будь-якої надзвичайної ситуації, адже вони не можуть самостійно пересуватись чи орієнтуватись у просторі, тож, найбільше потребують розуміння та допомоги інших громадян.

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, рятувальники Дніпра вийшли на вулиці міста аби поспілкуватися з містянами на цю важливу тему.

Під час розмови рятувальники закликали громадян не бути байдужими та завжди допомагати людям, що мають інвалідність. Також, говорили і про те, що люди з інвалідністю є рівноправними членами суспільства, тож до них треба ставитися з повагою, розумінням та не відсторонюватися від них.

На завершення спілкування кожен співрозмовник отримав буклет «Всі різні! Всі рівні!», який рятувальники Дніпра спеціально розробили для населення. У буклеті міститься корисна інформація з приводу того, хто такі люди з інвалідністю, як правильно взаємодіяти з ними у різних випадках, та як надати допомогу чи провести евакуацію таких людей у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Надзвичайники Дніпропетровщини сподіваються, що такі заходи змусять людей частіше замислюватися над проблемою інклюзивності та безбар’єрності навколишнього світу для людей з інвалідністю. І люди, які мають інвалідність, матимуть змогу відчути підтримку та опору від оточуючих.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті