Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
12:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Щодня близько сотні дніпрян незаконно залишають авто на паркомісцях для людей з інвалідністю

|«« «« »» »»|

Поліцейські та інспекція з питань контролю за паркуванням 2 грудня провели рейд у Дніпрі щодо несумлінних водіїв, які паркуються на місцях, призначених для людей з інвалідністю. Розпочали з Троїцької площі. Несумлінного водія знайшли майже одразу. На місце викликали евакуатор.

«До сотні містян щодня нехтують правилами та залишають автівки на місцях для людей з інвалідністю. На подібні рейди ми запрошуємо поліцію, представників громадських організацій», – підкреслив заступник начальника відділу тимчасового затримання транспортних засобів інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Віталій Мельник.

Паркувальні місця для людей з інвалідністю більші за розмірами, щоб водій міг комфортно відчинити дверцята автівки та витягнути візок. Якщо він зупиниться на звичайному місці – такі маніпуляції неможливі.

«Через таких недобросовісних водіїв людям з інвалідністю потрібно годинами чекати, доки спецмісце таки звільнять. Зазвичай у водіїв, які мають інвалідність, на транспортному засобі майорять спеціальні наліпки», – показала голова ГО «Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю «Океан добра»» Ольга Волкова.
«Крім спецналіпки на авто, у людини повинні бути документи, які підтверджують інвалідність. Несумлінний водій за порушення може отримати штраф до 1700 грн», – підкреслив старший інспектор пресслужби управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Павло Карманов.

Водночас тривають перевірки і самої розмітки на платних паркувальних майданчиках. Обов’язково повинні бути намальовані спеціальні знаки, які вказують, що це місце для автомобіля людини з інвалідністю, а розмір самого місця повинен бути три з половиною метри.

«Якщо норми не виконані, ми звертаємося до паркувальної компанії із проханням переробити розмітку», – зауважив заступник директора КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради Віталій Шаповалов.

Довідка:
У Дніпрі налічується майже дві тисячі паркувальних місць для людей з інвалідністю.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Пх  (04.12.21 11:41): Охота на жителей города началась
Всё мало нашим абориге...
Відповісти | З цитатою
НеИнвалид  (04.12.21 09:43): Просто моральные уроды считают что они с ограниченными физическими способностями. Да, большинство таких "инвалидов" как правило на дорогих машинах. Видимо все здоровье угробили таская мешки с деньгами. Відповісти | З цитатою
Филя  (03.12.21 10:11): Для инвалидов столько мест, что кажется, треть города инвалиды. Відповісти | З цитатою
Анастасия  (03.12.21 01:29): Какие проблемы , их легко решают за границей . Штраф 250 $ и нет надежды НИКАКОЙ, что обойдётся. Полиция медленно проезжает и смотрит на наличие разрешения даже когда нет владельца, потом потребуют разрешение от врача которое должно быть вместе табличкой в наличии. И всевопрос решён. Пустые будут стоять и НИКОМУ в голову не придёт поставить свою машину на это место. Все что касается таких правил только штрафом, магически работает. Только сумму штрафа надо ставить такую, что действительно работает. А для пофигистов пару раз заплатят и поверьте объедут стороной в следующий раз. Неблагодарное а попробуйте :) Відповісти | З цитатою
Фыва Пролджэ  (02.12.21 22:29): "Кроме спецнаклейки на авто, у человека должны быть документы, подтверждающие инвалидность" - и как проверяют эти документы, если водителя нет на месте? Стоят и дожидаются его?
Вот даже случай из этой статьи - "у водителя документов, подтверждающих инвалидность. На место вызвали эвакуатор". Разве эвакуатор вызывают, если водитель присутствует на месте? (а он ведь был на месте, иначе как бы они проверили документы про инвалидность).
"размер самого места должен быть три с половиной метра." - что значит "размер"? Длина или ширина?
Відповісти | З цитатою
Квентин Карантино  (02.12.21 21:05): Однозначно занимать места для людей с ограниченными возможностями - это западло ! Но когда приезжаешь в Варус на Победе 3 , то вообще офигеваешь от количества мест для них отданных. Там вообще создатели этой парковки в здравом уме ??? Відповісти | З цитатою
1  (02.12.21 20:25): Приезжайте на парковку "Апполо" на Титова, улов будет замечательный. А так у нас самые богатые люди это инвалиды, на местах парковки инвалидов стоят стоят только мерсы, лексусу и т.д., хотя действительно может инвалиды, раз не дружат с головой из за того, что лень пройти пару метров. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1234  (02.12.21 20:04): ну спасибо! Больше не о чем писать! Відповісти | З цитатою
Ч  (02.12.21 19:37): Громкий заголовок, слово незаконно можно применить к незаконному завладению чужим имуществом, лишение свободы, насилие, подделка документов и другие тяжкие преступления. А занятие паркоместа не по назначению, максимум - административное нарушение. Да и многие паркоместа для граждан с инвалидностью прорисованы не чётко, краска стёрта, знаки иногда не видны, посмотрим как зимой эти места будут заботливо очищены от снега.
Вопрос, а если мест на парковке 10 для инвалидов, а приехало 15 одновременно, то 10 паркуются норм, а 5 с нарушением и их необходимо штрафовать за нарушение парковки?
Відповісти | З цитатою
артем  (02.12.21 19:04): Да в городе инвалидов нет, сколько у нас мест под парковку для инвалидов, принимая решение об квоте на места для инвалидов, надо бы понимать потребности в этом, обычное дело наблюдаешь каждый день, все места для парковки заняты, кроме мест для инвалидов Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (7)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті