Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі висадили сосновий ліс

У Дніпрі висадили сосновий ліс

У Дніпрі висадили 15 тисяч саджанців сосни.

У Дніпрі, поблизу житломасиву Кам’янський, на території у 2,4 гектара висадили сосни. Саджали дерева у рамках акції “Створюємо ліси разом”. Завдяки цій акції, за словами лісничого Юрія Зідри, у місті через п’ять років з’явиться новий сосновий ліс.

“На цій ділянці буде 15 тисяч саджанців. Це буде не тільки сосна звичайна, але й акація біла. Для того, щоб був пожежний розрив. Тут буде вісім рядів сосни і два ряди акації”, - розповів лісничий.

Дерева висаджують у рамках акції “Створюємо ліси разом”. В області її розпочали 1 вересня 2021 року. За цей період у лісгоспах засадили 200 гектарів землі.

Висадили дуби, сосни, горіх чорний, акації, ясен та клени, каже заступник начальника Дніпропетровського лісового та мисливського господарства Валерій Величко.

“30 листопада - останній день проведення цієї акції. І протягом цих двох місяців підприємствами області вже висаджено близько мільйона дерев. Це значно більше, ніж ми планували. Було заплановано посадити 884 тисячі дерев”, - говорить Валерій Величко.
Крім того, до Нового року загалом по області усі лісові господарства планують виставити на продаж 2,5 тисячі ялинок, однак лише на своїх територіях.

“Лісгоспи будуть реалізувати ялинки лише на своїй території, ми не будемо замовляти торговельні точки в містах та по області. Чипування всіх ялинок ніхто не скасовував - це буде у вигляді бірок або штрих-кодів. Можна зайти на сайт і за штрих-кодом перевірити походження ялинки”, - зазначив посадовець.
Наступна висадка лісів на Дніпропетровщині запланована на весну 2022 року. Така практика, каже лісничий Юрій Зідра, здатна поліпшити екологічну ситуацію в області.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Каменский  (01.12.21 21:40): это где? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
46-67  (01.12.21 20:35): Ща вам через месяц еуропейцы выкосят эти ёлки... Відповісти | З цитатою
Dnipro  (01.12.21 18:15): А ограждение от пенсионерок с лопатами уже сделали? Відповісти | З цитатою
Саша  (01.12.21 17:07): Лет через 20 будем грибы собирать, если его не уничтожат и приживется) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті