Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У криворізькому «активному парку» провели спортивну руханку «Вперед до висот Олімпу»

|«« «« »» »»|

Жодного дня без спорту. «Активний парк» у Кривому Розі збирає на заняття дорослих і дітей. Напередодні Дня фізичної культури та спорту там провели руханку «Вперед до висот Олімпу».
«Спорт стає доступним і для жителів великих міст, і невеличких населених пунктів. Для цього за програмою Президента України облаштовуємо «активні парки». Таких на Дніпропетровщині 18. Найближчим часом запрацюють ще понад 20», – зазначив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшеничников.

Першу в області інтерактивну локацію для активного дозвілля відкрили майже два місяці тому. Вона – у криворізькому парку Гагаріна. Там полюбляють займатися професійні спортсмени й новачки

«Зараз в країні активно популяризують здоровий спосіб життя. Зокрема, і у Дніпропетровській області. В рази стає більше спортивних майданчиків. Оновлюються та будуються стадіони», – сказав голова Криворізької РДА Євген Ситниченко.
До Дня фізичної культури та спорту у криворізькому «активному парку» вирішили зібратися на особливу – олімпійську руханку. За тренера – багаторазовий призер і чемпіон Європи та світу з рукопашного бою Олександр Яновський.
«Мені випала честь провести святкову руханку. Приємно та відповідально, –розповів Олександр Яновський. – Цією спортивною локацією користуємося щодня. Проводимо відкриті тренування, показові виступи. Об’єднуємо та прищеплюємо любов до фізкультури усім»

Рухи за титулованим спортсменом повторювали школярі й дитсадівці. В «активному парку» яскраві лави. Не тільки аби сидіти. Вони – чудовий «інвентар» для віджимання. Ще є комплекс турніків та гімнастичних брусів зі «шведською стінкою». Головна «фішка» – вказівник із QR-кодом. За допомогою смартфону можна переглянути тренування різного рівня складності. Вправи показують зірки українського спорту та шоубізнесу. «Активні парки» – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». За цим проєктом спортивні зони нового рівня відкривають в різних областях країни.

«Спортом повинен займатися кожен. Щоб бути здоровим та сильним», – вважає юний спортсмен Іван Єфимович.
«Активний спосіб життя розвиває витривалість, характер, дарує позитив. Я займ
аюся плаванням, відвідую секцію боротьби», – додала школярка Варвара Дєєва. Мешканці різних куточків області можуть долучитися до «спортивного марафону». Відвідувати активні парки. Користуватися встановленим інвентарем. Приводити друзів. Робити яскраві фото та ділитися ними у соцмережах з хештегами #ЗдороваУкраїна, #АктивніПарки, #ЯвАвтивномуПарку, #ТренуюсьВАктивномуПарку.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті