Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Акція «Пропусти швидку»: у Дніпрі перевірили, як водії дотримуються правила

|«« «« »» »»|

У Дніпрі третього серпня у супроводі екіпажу поліції провели чергову акцію «Пропусти швидку». Мета – нагадати водіям, що таким машинам на дорогах необхідно поступатися.

Дмитро Вайніловіч працює водієм швидкої вже 22 роки. За його словами, раніше дещо легше було, оскільки рух у місті був не таким інтенсивним. Нині все ж трапляються випадки, коли не лише водії, а й пішоходи не поспішають дати дороги.

«Намагаємося їхати акуратно і водночас ризикувати, оскільки кожна хвилина важлива. Буває й таке, коли водій бачить заздалегідь швидку, чує звукові сигнали, але не поспішає поступатися у русі. Зараз працюю на машині реанімації, коли і секунди важливі, щоб якнайшвидше довести пацієнта до лікарні. Тому звертаємось до усіх водіїв завжди пропускати швидкі», – наголосив водій комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дмитро Вайніловіч.

Зі свого боку старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції, капітан поліції Євген Черновол зазначив:

«При фіксації порушення, коли водії не пропускають швидку, складаємо адміністративний протокол за ненадання переваги у русі транспорту із увімкненими маячками синього та червоного кольорів. Штраф за таке порушення – 680 гривень. Нагадуємо, відповідно до правил дорожнього руху (п 3.2) водій при наближенні транспортного засобу із синім маячком і звуковою сиреною зобов’язаний надати йому дорогу (якщо перешкоджає) та забезпечити безперешкодний проїзд. А в цілому, зважаючи на досвід минулих років, водії стали більш дисциплінованими і дотримуються цього правила».

Цього дня під час акції «Пропусти швидку» працівники патрульної поліції зафіксували декілька порушень. У першому випадку водію винесли попередження, а в іншому – склали адміністративний протокол, оскільки було грубе порушення правила.

Gorod.dp.ua на Facebook.


сергей  (04.08.21 17:04): необходимо убрать из ПДД езду с проблесковыми маячками в "дежурном режиме". Раньше было просто - видишь синий маячок - пропускай, сейчас идиотизм- делаешь тихо магнитолу - вдруг они едут со звуком. и !!! запретить включать сирену скорой перед перекрёстком!!! Едешь с сиреной - тебя слышно издалека всем, а не едешь без сирены - будь добр в пробку. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Нет  (03.08.21 23:11): у нас скорых. Відповісти | З цитатою
САА  (03.08.21 22:07): Может кто объяснит, почему большинство "скорых помощей" у нас в городе, ездят с включенными проблесковыми маячками и ни куда не спешат, останавливаются на красный сигнал светофора, пропускают едущие автомобили по главной и т.д. И лично у меня были случаи когда я имею преимущество в движении перед скорой но она с маячками, я как бы пропускаю, но скорая стоит и получается "затык" на перекрестке. Как быть в такой ситуации, кто нарушитель ПДД? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Citizen  (03.08.21 21:45): "Стараемся ехать аккуратно и одновременно рисковать" - как-то одно другому противоречит, странная фраза.
Интересует ситуация на фотках №22 и №23 - разве чтобы пропустить скорую стоящая на перекрёстке машина (которая стояла там до появления в зоне видимости позади машины скорой помощи) имеет право пересекать сплошную и выезжать на пешеходный переход или даже перекрёсток? Не будет ли это расценено как нарушение? Ведь этот пункт - "водитель при приближении транспортного средства с синим маячком и звуковой сиреной обязан предоставить ему дорогу (если препятствует) и обеспечить беспрепятственный проезд" - вроде подразумевает его выполнения с учётом выполнения ПДД?
Знаю, что в некоторых странах Европы в случае пропуска скорой все разъезжаются кто куда и от остальных правил в этот момент, я так понимаю, можно отступать.
А как с этим у нас?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті