Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
08:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Адвокати з Дніпра «зливали» криміналітету інформацію про заплановані обшуках

Адвокати з Дніпра «зливали» криміналітету інформацію про заплановані обшуках

Протиправно одержані відомості ділки передавали своїм «підзахисним» для уникнення відповідальності, у тому числі для знищення речових доказів і переховування від слідства.

СБУ заблокувала несанкціоноване втручання в роботу реєстру судових рішень. А саме - щодо процесуальних заходів з обмеженим доступом. Ділки з Дніпра «зливали» учасникам кримінальних проваджень інформацію про заплановані слідчі дії правоохоронців. Встановлено, що «клієнтами» організаторів схеми були лідери злочинного угруповання.

За попередніми даними, протиправну діяльність налагодили декілька представників адвокатського об’єднання і посадовець одного з районних судів. Їх цікавила інформація про обшуки та інші процесуальні заходи, які проводитимуть правоохоронці щодо учасників кримінальних проваджень.

Для цього ділки незаконно отримали електронні ключі доступу до закритого реєстру судових рішень. Протиправно одержані відомості ділки передавали своїм «підзахисним» для уникнення відповідальності, у тому числі для знищення речових доказів і переховування від слідства.

Під час обшуків за місцями проживання та роботи учасників схеми виявлено комп’ютерну техніку, засоби комунікації та роздруківки судових рішень, які зловмисники використовували у незаконній діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України, одному з організаторів протиправного механізму повідомлено про підозру.

Наразі триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр_2  (12.05.21 17:30): Судя по офису там и адвокаты такие были.
Немного видать бан дота им отсчитывала.
Відповісти | З цитатою
Кризис  (12.05.21 12:11): С 2014 года ничего не изменилось, кроме численности населения ... Відповісти | З цитатою
статью  (12.05.21 12:06): на коленке писали, торопились, столько ошибок, караул просто. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті