Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
09:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Невідомі вирубали половину скверу на вулиці Вернадського

Невідомі вирубали половину скверу на вулиці Вернадського

Літня тераса замість скверу. Днями невідомі вирубали дерева на вулиці Вернадського.

Місцеві переконані, це зробили на замовлення нових власників приміщення на першому поверсі їхнього будинку. Мовляв, там збираються відкрити кафе, а прилеглу територію — повністю розчистили від рослин. Чи дозволить це зробити міська влада?

Дикий виноград, дві ялинки та величезний, абсолютно здоровий зелений клен. Наприкінці минулого тижня невідомі винищили половину скверу на розі Вернадського та Крутогорного узвозу!

Від скверу взагалі нічого не лишилося б, якби лісорубів не наполохали небайдужі жителі дому. Злочинці одразу кинулися навтьоки. Але по гарячих слідах їх вдалось затримати патрульним.

На повалені рослини місцеві не можуть дивитися без сліз. Згадують, деяким було з півстоліття. Саджали дерева усім двором.

Без дому залишилися і білочки, які мешкали на деревах. Рослини служили природним укріпленням схилу, на якому розташовані будинки.

Місцеві підозрюють: вирубку дерев замовили нові власники приміщення на першому поверсі будинку. Мовляв, ті планують відкрити кафе та заставити сквер столиками. Поспілкуватися та дізнатися позицію власника приміщення наразі неможливо. Павільйон зачинено.

Перспектива сусідства із кафе просто неба місцевих не влаштовує. У міськраді заявляють: жодних документів на вирубку дерев або відкриття на місці скверу літньої тераси не погоджували. КП “Міськзеленбуд” позиватиметься до лісорубів за матеріальною компенсацією. Тепер за станом скверу стежитимуть інспектори з благоустрою.

Поки територія із рослинами значиться як прибудинкова. Аби закріпити за нею статус скверу у мерії радять жителям звертатися до місцевого депутата. Люди ж обіцяють боротися за куточок природи до кінця. Вже написали заяви до міськради облдержадміністрації та прокуратури.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Медведев  (29.04.21 20:21): Не плачьте, вам там дискотеку сделают. Лично буду танцевать на открытии. Хорошего вам настроения! Відповісти | З цитатою
Значит,  (29.04.21 16:18): бабульку, что свистнула... телефон сразу нашли!!! А тут не могут, не знают, КТО ЖЕ ЭТО сделал?!?!? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Житель  (29.04.21 16:15): Почему все неизвестно? Кто? Когда? Деревья уничтожили в пятницу, 23.04, с 9:00 до 12:00. Ремонт в помещении продолжается. Кто купил - известно. Просто никому из власти нет до этого дела. Посмотрите на Крутогорный спуск. Всю осень уничтожали деревья. Пришла весна. Ни одного дерева не посадили. Все заасфальтировали и теперь много места для парковки машин. По тротуару
улицы Ефремова, Крутогорной идёшь между машинами. Посмотрите на сквер на Соборной площади. В воскресенье под каждым деревом - машина припаркована. Народ в храм приехал. Жаль к алтарю на машине не подъехать. Но по скверу можно. А полиция там не смотрит. А за деревья никого не накажут. Жаль!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Кому это выгодно  (29.04.21 15:43): 100% с согласия власти Відповісти | З цитатою
1  (29.04.21 15:10): Вам там детскую площадку сделают. Это веселее, чем кафе. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вася  (29.04.21 14:32): Городская власть и выдает санкции на подобные ночные рейды. Відповісти | З цитатою
Сторонник реальности  (29.04.21 14:25): "Позволит ли это сделать городская власть?" (с)
Так уже позволила!))
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті