Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині новоспеченим матусям знову видають «бебі-бокси»

|«« «« »» »»|

Яскравий та наповнений усім необхідним для перших місяців життя немовляти. На Дніпропетровщині відновили практику дарувати новоспеченим матусям «пакунок малюка». Вже отримали першу партію та вручили щасливим породіллям.

Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

Молода матуся Єлизавета Лазаренко народила маленьку Вероніку п’ять днів тому. Гарненьку, із рожевими щічками – справжню принцесу. Вага 3200 г, зріст 51 см. Сьогодні разом із донечкою вирушає додому.

«Я була приємно здивована, коли дізналася, що знову почали видавати при народжені дитині «бебі-бокси». Я вже роздивилася свій пакунок. Там багато всього корисного – пелюшки, памперси, навіть пляшечка та пустушка. Майже нічого не потрібно докуповувати. Виписуємося з «приданим», – радіє Єлизавета Лазаренко.

Жанна Гострикова стала мамою хлопчика лише декілька годин тому. Каже, ім’я сину ще не придумала.

«Ця дитина для мене вже четверта. Маю тепер три синочки і «лапочку» донечку», – розповіла породілля. – Сьогодні я також отримала «пакунок малюка». Там гарні якісні речі. Кольорова гама універсальна. Підходить як для хлопчиків, так і для дівчаток».

Пологове відділення Центру матері та дитини ім. Руднєва – одне з найбільших в області. З першої партії медзаклад отримав 200 «бебі-боксів».

«Матусі, які виписуються сьогодні, всі отримали «пакунки маляти». До речі, минулої доби у нашому пологовому був справжній «бебі-бум». На світ з’явилися аж 9 маленьких мешканців області. Це дуже гарний показник народжуваності», – розповів генеральний директор Центру матері та дитини ім. Руднєва Ігор Македонський.

Сам пакунок став ще міцнішим та важчим. Його можна навіть перший час використовувати як дитяче ліжечко. У наборі є матрац та ковдра. Загалом, продумане гарне наповнення. Там одяг для немовлят, засоби гігієни для дитини та мами. А ще іграшки, пелюшки, рушники. Родзинки – розвиваючий килимок та демісезонний комбінезон-трансформер.

«До області приїхали перші в новому році «пакунки малюка». Загалом 457 «бебі-боксів». На найближчі два місяці Дніпропетровщина замовила 3,5 тис наборів. Вони надходитимуть поступово невеликими партіями. Молодим мамам й татам не потрібно буде бігати по магазинам, щоб купити найнеобхідніше. Матимуть усе під рукою та насолоджуватимуться батьківством», – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

Вартість одного «бебі-боксу» – 5,7 тис гривень. Їх закуповують державним коштом, тож для молодих батьків вони безкоштовні. Вперше набори почали видавати у 2018 році. Останні півроку замість пакунків батьки отримували кошти. Нині практику дарувати «бебі-бокси» вирішили відновити.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Макс  (29.01.21 10:41): Ну наконец-то. Починили. Очень удобная штука. Без беби-бокса папаше семейства приходится бегать постоянно - то памперсы, то пеленки, то бебик, то соску, то еще что-то. И тут не сколько в деньгах дело - сколько в удобстве. Даже не будучи опытным родителем у тебя сразу есть все необходимое. Відповісти | З цитатою
Софія  (29.01.21 09:39): Добре, що знову видають! Але краще був би вибір - гроші чи бокс, наприклад, якщо в тебе вже 3 дитина, то більшість речей ти вже маєш і так. Відповісти | З цитатою
Помощ  (29.01.21 08:35): Надо вообще прекращать выдачу беби боксов. Люди опомнитесь детей надо рожать сознательно для себя для продления рода для семьи. А наши современные даже папаш не имеют. Чтобы деньги получать от государства с нашего бюджета. Может хватит содержать не законно рожденных. Папаши заробчане могут и должны содержать своих детей а не мы которые работаем получаем мизер содержим детей сами. Пора ставить этим беби бокса точку. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ann  (28.01.21 20:18): родила 19.01 в первом роддоме, беби-бокс не давали. У меня вопрос, где мой беби-бокс Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
какое счастье!  (28.01.21 18:12): Сделанное при Порошенко-Гройсмане и функционирующее несколько лет зеленые сначала разломали, рассказав, что сделают лучше. А потом спустя год и полный очередной провал решили вернуть то, что было сделано до них.
Герои прямо!
А сколько ещё после них разломанного прийдется восстанавливать...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Наташа  (28.01.21 18:06): новоиспеченные у нас только люди, которые считают себя журналистами и пишут ужасно глупые заголовки, чисто по приколу. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті