Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У неділю в центрі Дніпра діджей буде роздавати безкоштовні омлети

У неділю в центрі Дніпра діджей буде роздавати безкоштовні омлети

У Дніпро їде DJ Omlet. 

Хто це?

Це Ілля Фролов, він придумав "Домашні четверги", які переросли у бар "Четверги" на Барикадній, та електронні вечірки Soul Night у Дніпрі. Зараз Ілля живе в Києві: відкрив свою школу діджеїнгу на базі студії Івана Дорна Masterskaya і далі розвиває спільноту Soul Culture. 

Чому Ілля приїжджає не як DJ Frolov, а як DJ Omlet?

Це окремий проєкт-перформанс, який рік тому виник на регіональній події Burning Man Precompression. Один з десяти принципів будь-якої події Burning Man – gifting ("дарування"). На території подій повністю відсутня комерція, немає ніякої валюти. Є лише подарунки одне одному. Тобто ти даруєш те, що хочеш: Ілля захотів дарувати омлет. 

Чому омлет?

Бо вже багато років він фанат цієї страви. Омлет – це традиція, дуже важлива річ, яка заряджає. Особливо надихає те, що туди можна додавати різні інгредієнти. Багато років тому в якомусь єгипетському готелі кухар робив маленькі омлетики, а відпочивальники, серед яких був Ілля, обирали собі начинку. Тепер це ідея DJ Omlet. 

Але поки він грає, він готує веганські омлети без яєць. 

Чому веганські?

Бо експериментує і вже кілька місяців не їсть м’ясо та яйця. Зараз відчуває загальний позитивний вплив на свій стан.

Які на смак омлети з нутового борошна?

На трьох вечірках, які у жовтні пройшли у Києві, деякі люди так і не зрозуміли, що їдять омлети без яєць. В цьому рецепті вирішує чорна індійська сіль. На смак вона трохи схожа на смажене яйце. 

В чому сенс всієї цієї історії?

Одним реченням DJ Omlet описує це так: "Я роблю це для максимальної кількості позитивних відбитків у свідомості людей". Він просто хоче підняти людям настрій, відволікти від проблем, дати їм привід посміхатись, тобто створити імпульс добра. 

Як це виглядає?

На центральній міській вулиці чи площі (у Дніпрі місце ще не визначили) Ілля створює музику і паралельно на маленькій пательні готує омлети з помідорами, руколою чи сиром (сир робить їх вегетаріанськими), які роздає безкоштовно. За п’ять перформансів у Києві він приготував 160 страв.  

Як киянам?

Перформанс нагадав їм атмосферу Нью-Йорка та Берліна. Хтось із радістю пригощається омлетом, хтось танцює під класну музику. Всі дивувались, не розуміли, як це так, чувак робить усе безкоштовно. А ще люди яскраво реагували на нові веганські омлети, вони не могли зрозуміти, як омлети можуть бути без яєць.

Чи є у проєкту легендарні творчі плани?

Якщо з’явиться спонсор, який дасть DJ Omlet можливість мандрувати Україною та світом на омлет-мобілі (макет цієї машини вже є), буде чудово. Але поки проєкт існує на донейти. Одна вечірка обходиться приблизно у три тисячі гривень. У цю суму входить обладнання, генератор, продукти і бажання Frolov робити цей світ добрішим. 

Вечірка у Дніпрі почнеться 15 листопада о 13:00 і триватиме дві години. Місце ще не визначили, слідкуйте з оновленнями на фейсбук-сторінці події.







Gorod.dp.ua на Facebook.


На закон плевать?  (12.11.20 15:59): Рестораны и кафе закрыли , а "яишнице" можно чудить?! Можно ПОИМЕННО узнать , кто и когда из администрации города дал разрешение на проведения данного мероприятия? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Борзый пенс  (11.11.20 01:17): Мало мерлых от ковида, давайте ещё омлетом добавим Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
as.t  (10.11.20 22:49): Карантин выходного дня, говорите?))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Планета абизян  (10.11.20 20:28): Поторопитесь, у диджея вкусные яйца и плотный график! Відповісти | З цитатою
Вопрос  (10.11.20 15:41): Почему сковородочка маленькая? Мог бы и побольше, не обеднеет. Відповісти | З цитатою
ЗЫ  (10.11.20 15:35): Бреееед полнейший! Типа сварщик-програмист и т.д... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ку  (10.11.20 15:35): Почему Омлет да потому что он дешёвый! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті