Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кам'янському поліцейські змусили зізнатися в шахрайстві невинного

У Кам'янському поліцейські змусили зізнатися в шахрайстві невинного

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру працівникам Дніпровського ВП Кам'янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області у притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 8 лютого 2020 поліцейський з логістики та дільничний офіцер поліції вказаного відділення поліції у приміщенні поліцейської станції Дніпровського відділення поліції застосовували психологічне насильство до громадянина та погрожували застосуванням насильства. Таким чином вони намагалися змусити його зізнатися у вчиненні кримінального злочину – шахрайстві (ч. 1 ст. 190 КК України).

Шляхом підроблення ряду документів правоохоронці сформували та зареєстрували у Єдиному реєстрі досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення громадянином. Це призвело до притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності, складання та направлення до суду обвинувального акту відносно потерпілого.

Такі дії правоохоронці вчиняли заради штучного створення показників про розкриття кримінальних правопорушень в сфері обігу наркотичних засобів.

Таким чином поліцейські підозрюються у притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності та перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалось застосуванням насильства (ч. 2 ст. 372, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі підозрюваним вручені клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Крім того, за місцем проживання та роботи фігурантів провадження проведено обшуки та вилучені персональні комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони та інші речі.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Дніпропетровської області. Оперативний супровід – Дніпропетровським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (20.08.20 15:38): Мусор он что в 1970 году мусор, что сейчас мусор Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Помощник  (20.08.20 14:18): Что за чужие несёте. Кто из полицейских понёс наказание в Днепре или днепропетровской области за совершенные преступления. Их просто переводят в другие отделы полиции и они продолжают совершать преступления. И это не лож. За два года третий начальник днепропетровской полиции а в район делах все без изменений. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті