Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
20:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Коли обласна влада відкрила в‘їзди до Дніпра, вона збільшила загрозу зараження містян коронавірусом

Коли обласна влада відкрила в‘їзди до Дніпра, вона збільшила загрозу зараження містян коронавірусом

Напередодні обласне керівництво дозволило безперешкодно в’їжджати до Дніпра будь-яким автомобілям, хоча до цього спеціальна комісія місцевого рівня визнала це одним із сприятливих факторів розповсюдження коронавірусу і заборонила в‘їзд транзитного транспорту.

Коли обласне керівництво на чолі з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Бондаренком залишило місто відкритим для всіх машин, воно взяло на себе політичну відповідальність за можливий спалах у місті захворюваності на COVID-19. Як відомо, днями таку ситуацію зафіксували у Першотравенську (місто у Дніпропетровській області, — ред.).

Щодня до Дніпра в’їжджає щонайменше 15 тис. автомобілів. Крім тих, хто має у місті роботу, сюди приїздять також мешканці інших територіальних громад. Деякі з них відверто нехтують карантинними обмеженнями, збільшуючи таким чином ризики зараження коронавірусною інфекцією себе та оточуючих. Уже два тижні у Дніпрі, як і у низці інших українських міст, діє режим надзвичайної ситуації, однак до міської ради регулярно надходять скарги від містян на заїжджі компанії людей, зокрема з Синельникового та Запоріжжя.

Мер Дніпра Борис Філатов висловив категоричну незгоду з позицією обласної влади, котра відверто суперечить стратегії міста у протидії поширенню епідемії коронавірусу.

«Губернатор Олександр Бондаренко, а також керівники головних управлінь Національної поліції, ДСНС і СБУ у Дніпропетровській області, котрим для ухвалення важливих рішень, очевидно, достатньо й телефонних вказівок, повинні розуміти: у разі розгортання у Дніпрі найгіршого сценарію з COVID-19, це буде ваша політична та особиста відповідальність. Справа ваша, робіть. Але епідемія може зачепити не просто абстрактних людей, а й ваших рідних, котрі мешкають тут разом з нами усіма», — зазначив Борис Філатов.
Мер Дніпра також додав, що допоки профільні відомства не почнуть належним чином ставитися до рішень міста та його спеціальних комісій, загроза неконтрольованого розповсюдження хвороби зростатиме і надалі.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Жеглов  (11.04.20 11:20): Вор должен сидеть в тюрьме (с)
а не $е#доболить о политической ответственности, горе мер..
Відповісти | З цитатою
Горожанин 1  (11.04.20 10:02): На основании какого закона, они имеют право перекрывать въезд выезд из города? Мне конституция гарантирует беспрепятственное движение по стране. Военное положение или ЧС не объявляли, так что не надо этого пиара. Відповісти | З цитатою
Борис  (10.04.20 22:56): Это они все вредят а я стараюсь город спасаю. Да что там город весь мир!
Вот придут выборы и я вам всем тогда напомню что это только я один боролся с вирусом! Так что сидите дома сами и никого не пускайте. А то вдруг умрете тогда обижайтесь на власти а не на меня.
Не болейте вам еще на выборы прийти надо!
Відповісти | З цитатою
Гиви  (10.04.20 15:42): Могу констатировать факт, что на зап. шоссе трафик не уменьшается даже ночью днем 3-4 машины в секунду (утром до 5), ночью 1-2 - большинство это частники ездящие за покупками и катающиеся от нечего делать. На карантине уже 1 месяц просидел 2 срока по 14 дней - выходил 7 раз за продуктами. Так кто разносит вирус. Если власти не в состоянии контролировать ситуацию и по вене властей вирус развезли по всей украине - средств защиты нет, медпрепаратов нет, власть по прежнему мутит только воду и врет, семья Зе в швеции - вывод делайте сами, а то удалят комент! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
хм...  (10.04.20 15:42): Кстати, в дтп тоже погибают люди. Почему, до сих пор не запретили пользоваться транспортными средствами? Відповісти | З цитатою
Реально  (10.04.20 15:31): Изначально, сразу после объявления карантина, необходимо было никого не ввозить (заробитчаны и др.) на территорию Украины. Плотно закрыть для них границы. А так, десятки тысяч из проблемных стран въехали, многие вообще бесконтрольно, а те кто подписал обязательства, большинство их не соблюдают. Вот вам и результат! Відповісти | З цитатою
чел  (10.04.20 14:30): Ну хоть кто-то остановил этого зарвавшегося хама. Відповісти | З цитатою
Днепр  (10.04.20 14:18): Транзитный транспорт - это не большой фактор риска. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Аня  (10.04.20 14:13): А вот руководитель секты плачет бедняга:
"Руководитель религиозной организации «Новое поколение» Вадим Савин говорит, что прихожан ущемляют на работе, в социальных сетях."
https://gorod.dp.ua/news/172009
Почему на этого "руководителя секты" и его "прихожан" не завели уголовное дело. В Китае их уже наверное расстреляли бы.
Необходимо к таким принимать жесткие меры. Они подвергают опасности окружающих.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті