Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кіберполіція затримала чоловіка за викрадення більше мільйона гривень з банківських рахунків громадян

Кіберполіція затримала чоловіка за викрадення більше мільйона гривень з банківських рахунків громадян

Чоловік дублював банківські карти громадян. Імітуючи помилку роботи банкомату, він за допомогою спеціальних маніпуляцій дублював картку наступного користувача банку. Чоловіку наразі оголошено про підозру та арештовано строком на 60 діб.

Працівники кіберполіції в Дніпропетровській області спільно зі слідчими поліції Дніпропетровської області, за процесуального керівництва місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області, викрили в такій діяльності 31–річного місцевого мешканця.

До вчинення правопорушень зловмисник ретельно готувався. Він замовив більше сотні карт, які не мали ідентифікатора користувача, тобто виступали «білим пластиком». Надалі він використовував ці картки для дубляжу оригінальних карт громадян.

Злочинна схема виглядала так: під час використання банкомату, він імітував виникнення проблеми та пропускав до банкомата наступного користувача. Перед цим зловмисник проводив спеціальні маніпуляції з банкоматом, що дозволяли копіювати картку наступного користувача. Відтак отримував доступ до банківських карток громадян.

Також чоловік змінював фінансовий номер телефону на свій, що дозволяло управляти системою інтернет-банкінгу потерпілого. Це дало змогу не тільки викрасти наявні на картках кошти, а й збільшити кредитні ліміти на рахунках потерпілих осіб та оформляти онлайн-кредити.

Таким чином зловмиснику вдалося заволодіти більш як мільйоном гривень громадян за останні пів року.

Під час проведення обшуку в його помешканні поліцейські вилучили скомпрометовані картки, мобільні телефони та sim-картки, використані під час вчинення злочинів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, кваліфікованому за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Мешканцю Дніпропетровщини оголошено про підозру. Судом винесено рішення щодо його арешту з правом внесення застави в розмірі 38 420 гривень.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Дело не в этом  (21.12.19 20:13): Опять что - то не договаривают. Ну, хорошо - допустим человек работал в тех поддержке банка (любого) и знает как сделать так,чтобы банкомат скопировал номер карты, ssv код. Допустим ,что пин код ему даже и не нужен. Теперь вопрос - как он узнает телефон случайного человека,что стоял за ним ? Как банкомат выдают инфу по скопированной карте ? Он,что - прямо на свой экран её выводит ? Или у этого кренделя была целая шайка сообщников в банке , в службе безопасности и в техподдержке ? А ?
Тут кто-то , кого-то хочет держать за дурака. Либо не вольно, потому,что ничего толком не знает, либо потому ,что профан полнейший.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Гость  (21.12.19 19:40): С какого перепугу ему продали чистые бланки? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Писец  (21.12.19 17:18): Настройте получение банковских смс на свой почтовый ящик.
Береженого бог бережет.
Воры уже могут посылать банковские смс-ки со своего телефона. Сослепу и не различите.
Особенно торговки интернетовские. Вот такая смс придет на телефон, якобы, от банка об оплате, побежите на почту товар отправлять.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гражданин  (21.12.19 17:12): ..."Таким образом злоумышленнику удалось завладеть более чем миллионом гривен граждан за последние полгода"...Судом вынесено решение о его аресте с правом внесения залога в размере 38 420 гривен.
КЛАССНО... А зачем выпустили? Залог компенсировать?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Классно  (21.12.19 16:28): Может, это гений?
Его бы способностям другой вектор, созидательный.
Интересно, на чем попался?
Ни за шо мужик сядет.
Хоть бы залог внесли и он удрал в Силикон.
Відповісти | З цитатою
Раиса V  (21.12.19 15:24): Имитируя ошибку работы банкомата, он с помощью специальных манипуляций дублировал карточку следующего пользователя банка.
__Кто мне скажет, при каких таких специальных манипуляций можно дублировать карточку?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті