Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У 2020 році на аеропорт Дніпропетровської області виділять мільярд гривень

У 2020 році на аеропорт Дніпропетровської області виділять мільярд гривень

Верховна рада ухвалила у першому читанні проект бюджету України на 2020 рік. У головному кошторисі країни передбачено 1 млрд грн на будівництво міжнародного аеропорту у Дніпропетровській області.

За словами голови облдержадміністрації Олександра Бондаренка, це перша велика перемога регіону на шляху до нового сучасного летовища.

«Ми зробили великий крок на шляху до здійснення мрії всієї Дніпропетровщини ­– сучасного міжнародного аеропорту. Це наша перша перемога! – наголосив Олександр Бондаренко. – Розуміємо, наскільки нове летовище важливе для розвитку регіону. Тож визначили його будівництво пріоритетом Дніпропетровської ОДА. Я вдячний депутатам, які підтримали цей проект».

У проекті бюджету на 2020 рік, який у першому читанні ухвалила Верховна рада, були враховані правки про виділення коштів на дніпровський аеропорт. Планується, що голосувати за Держбюджет у другому читанні парламент буде наприкінці листопада.

«Державним коштом у аеропорту зведемо злітно-посадкову смугу довжиною 3200 м. За будівництво терміналу візьметься приватний інвестор – про це домовилися під час зустрічі із президентом групи DCH Олександром Ярославським», – додав Олександр Бондаренко.

В результаті летовище буде здатне приймати судна усіх типів, зокрема й Боїнг 777. Щороку там зможуть обслуговувати до 3 млн пасажирів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ольга  (27.10.19 20:01): Действительно большой минус это нехватка нормального аэропорта в Днепре. Ждем с нетерпением! Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (25.10.19 13:59): Интересные сведения о стоимости стр-ва ВПП:
"Предварительная стоимость строительства новой взлетно-посадочной полосы (ВПП) аэропорта Махачкала со всей необходимой инфраструктурой оценивается в 12 млрд руб.
Исходя из того, что 1 км ВПП стоит 1 млрд рублей, 3600 м (с учетом всей инфраструктуры, светосигнального оборудования, периметрового ограждения) получается около 12 млрд рублей". В Махачкале 600 тыс. жителей. По курсу это где-то около 4 млрд. наших.
Відповісти | З цитатою
местный  (21.10.19 15:54): Полосу построят за счет наших налогов. Беня поставит забор и скажет это тоже мойееееее Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
шо, опять??  (21.10.19 14:06): опять миллиард выделят?? только ж несколько дней назад выделят миллиард, и вот снова! так что ж это будет - два миллиарда? или будет как с зарплатами по 4000 долларов, ездой Зе на работу на велосипеде, и много-много других несдержанных обещаний? Відповісти | З цитатою
111  (21.10.19 13:46): Как там аэропорт в Соленом на который было выделено на этот год 2 миллиарда ? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
МОСТ  (21.10.19 12:37): интересно на каком этапе аэропорт станет собственностью бородатого ? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Турыст.  (21.10.19 12:17): Ура. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті