Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Завершується будівництво сучасної сільської амбулаторії у селі Південне Нікопольського району

|«« «« »» »»|

Затишна одноповерхова будівля, зведена «з нуля». Всередині – світлі теплі кабінети і сучасне обладнання, надворі – комфортне подвір'я з тротуарною плиткою.

Така амбулаторія з'явиться у селі Південне Нікопольського району. Її «з нуля» зводить Дніпропетровська облдержадміністрація. Нині вже готова «коробка» будівлі, завершуються внутрішні роботи, незабаром – встановлять обладнання. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині будуємо 14 сільських амбулаторій, чотири – вже відкрили. Це типові будівлі європейського зразка. У кожній – комфортні кабінети і сучасне обладнання», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Будівництво – і в селі Південне Нікопольського району. Роботи – вже на фініші.

«Амбулаторія буквально «виросла» за лічені місяці. Нині будівля вже повністю готова – зведені стіни, утеплений фасад, підведені всі комунікації. Всередині – укладена підлога, облаштована стеля, на фініші – облицювання стін», – сказав в. о. голови сільської ради Олександр Кривицький.

Секрет оперативності – в сучасних технологіях будівництва. Амбулаторію створили зі швидкомонтованих конструкцій. Вона буде теплою та комфортною.

«Це буде дійсно сучасний медичний заклад. Він повністю доступний. Сучасне обладнання дозволить обслуговувати людей на найвищому рівні – швидко та професійно. Ми вже отримали всі прилади, ось-ось завершаться роботи і будемо встановлювати. Дуже радіємо цьому», – зазначила сімейний лікар Південної амбулаторії Наталія Заскока.

В амбулаторії працюватиме сімейний лікар, медсестри та водій. Для немісцевого спеціаліста у будівлі передбачене житло – із кухнею, спальнею і вітальнею.

Медзаклад обслуговуватиме понад 1 тисяч людей.

«Я отримую допомогу у нашому селі. У нас гарні спеціалісти. Але хотілося б більш комфортні умови. Нинішня амбулаторія застара. Дуже рада, що будують нову. Їздити до міста вкрай не зручно, а так у нас буде власний сучасний медзаклад», – сказала мешканка Південного Надія Недзвецька.

«Я мешкаю у цьому селі з народження. Навіть не очікувала, що таке будівництво можливе. Амбулаторія дуже потрібна. І онуки можуть захворіти, і нам потрібні лікарі», – зазначила місцева мешканка Любов Руденко.

Загалом в Україні будують 512 таких амбулаторій.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті