Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як ідентифікувати укус кліща і що робити

Як ідентифікувати укус кліща і що робити

З приходом тепла активізуються кліщі, які є переносниками багатьох захворювань. Фахівці кажуть, паразитів можна підчепити навіть на прогулянці в парку.

У департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА нагадали, як ідентифікувати укус і що не варто робити в разі виявлення небезпечної комахи на своєму тілі.

Кліщ присмоктується протягом 15-20 хвилин. При цьому комаха виділяє анестезуючу рідину, що робить укус практично безболісним. Відчуття болю або дискомфорт виникають зазвичай лише через кілька годин.

Характерні прояви укусу – припухлість, свербіж, почервоніння, а сама комаха збільшується в розмірах.

Кліщі присмоктуються не лише під час перебування на природі. Вони можуть потрапити на тіло й через деякий час, після відвідування зеленої зони, якщо залишились на одязі чи речах.

Виявивши кліща, не варто мастити його олією, видавлювати чи викручувати. Необхідно звернутися до найближчого травмпункту.

Видалену комаху треба покласти в контейнер та відвезти до лабораторії на аналіз. Краще з цим не зволікати, адже кліщ може бути переносником таких небезпечних хвороб, як енцефаліт і бореліоз.

Якщо в кліщі знайдуть інфекцію, лікар призначить обстеження, і в разі підтвердження захворювання – лікувальний курс.

За словами фахівців, кліщі найбільш активні в квітні-червні, а також серпні-вересні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вот то то  (12.05.20 21:14): У меня два года назад сотрудника укусил. Причем он и не заметил, а может почесал ногу по которой ползал клещ. Появилось красное пятно. Ходил по дерматологам долго, пару месяцев, пока не попал к инфекционисту. Болезнь Лайма, курс антибиотиков. Вроде вылечили. Відповісти | З цитатою
Юлия  (07.05.19 22:52): В сентябре у дочки хирург,в обычной поликлинике,без проблем вытащил клеща,так же без проблем его взяли на анализ,за копейки,Слава Богу,обошлось) Відповісти | З цитатою
Весна  (07.05.19 16:22): Меня неделю назад укусил за ногу. Просто вытащила его и все. Никаких отрицательных ощущений нет. В больницу клеща не водила. Відповісти | З цитатою
Михон  (07.05.19 15:22): Вот только врачи у нас отмороженые , обнаружил клеща обьехал 3 больницы в районе рабочей только в 4 хирург с недовольным ***...м и словами мог бы и до завтра подождать вытащил , в остальных больницах тупо отморозелись типо врачей нет ,приехал я в начале 10 вечера. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті