Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За чотири роки на Дніпропетровщині звели 35 сонячних електростанцій

За чотири роки на Дніпропетровщині звели 35 сонячних електростанцій

За чотири роки на Дніпропетровщині збудували 35 сонячних електростанцій. Їхня загальна потужність - понад 312 МВт. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Альтернативна енергетика - один з найбільш інвестиційно привабливих ринків України. Відтак ця галузь динамічно розвивається, наголошує Президент України Петро Порошенко, - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. - Тільки на Дніпропетровщині за останні чотири роки звели 35 сонячних електростанцій. Їхня загальна потужність - понад 312 МВт».
Найбільша сонячна електростанція в області та всій Україні - поблизу села Старозаводське Нікопольського району. Вона входить і до трійки найпотужніших у Європі. Об’єкт зеленої енергетики звели коштом українського та китайського інвесторів. Встановили 750 тис панелей - достатньо, аби забезпечити електрикою два середніх міста. Наприклад, Нікополь та Марганець.

Ще одна потужна сонячна електростанція працює у Нікополі. Понад 32 тис панелей встановив канадський інвестор. Вироблена електроенергія здатна щомісяця забезпечувати світлом майже 12 тис квартир.

Особливість сонячної електростанції в Підгородному - трекерна система. Батареї встановлені на рухомих модулях, які «стежать» за сонцем протягом дня. Це дозволяє виробляти на 50% більше енергії, ніж звичні стаціонарні установки.

Загалом на Дніпропетровщині - 39 сонячних електростанцій.

26 березня 2015 року Валентина Резніченка було призначено головою Дніпропетровської облдержадміністрації.







Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр_2  (28.03.19 13:50): Спасибо Бене и бойцам добробатов.
Здесь могли быть орки.
И тогда ничего бы этого не было.
Відповісти | З цитатою
Интересующийся  (27.03.19 15:12): Солнечная энергия - это конечно хорошо, но есть вопросы...
У нас много строится солнечных электростанций, да еще за частные деньги, а не задумывались почему?
А ответ прост - это еще одна схема разворовывания госбюджета, электроэнергию этих электростанций государство обязуется сейчас закупать по 0,16 евро центов за 1квт/ч., причем именно в евро, не гривне, а это порядка 4,90грн. за 1квт/ч.
Самая дорогая электроэнергия в Украине это тепловая генерация стоит порядка 2грн за 1квт/ч.
Так что делайте выводы.
Відповісти | З цитатою
Не нужна нам такая энергентика  (27.03.19 14:25): А знаете какие тарифы на энергетику от солнца? Заоблачные и покрываются они за счет нас потребителей. Не нужна нам такая энергетика...которая по цене в несколько раз выше традиционной энергетики. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті