Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Завдяки альтернативній котельні витрати на опалення Новомосковської районної лікарні зменшилися на 30%

|«« «« »» »»|

Із осені 2018 року Новомосковську центральну районну лікарню «гріє» котельна на біопаливі. Її звели «з нуля» коштом інвестора.

Завдяки котельні витрати на опалення медзакладу зменшилися на 30%. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Майбутнє – за альтернативною енергетикою. За чотири роки на Дніпропетровщині запрацювали десятки сонячних електростанцій та понад 100 енергоефективних котелень. Споживання газу скоротилося на чверть. Область зекономила чималі кошти», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Сучасну котельню в Новомосковську звели «з нуля» за півтора місяці. Гроші на будівництво надав інвестор. Потужність котельні – 1,6 МВт. Тепло вона генерує із пелет.

«У ній – два котли. Коли на вулиці холодно, то працюють обидва. Якщо плюсова температура, то один. Вони потужні, тому навіть один котел дає чимало тепла», – пояснює майстер Дмитро Новиков.

Альтернативна котельня опалює усі корпуси Новомосковської центральної районної лікарні. Хоч і працює «на повну» – грошей «їсть» менше. Пелети з соняшникового лушпиння набагато дешевші за газ.

«Ми неймовірно задоволені роботою котельні. Насамперед, в економічному плані. Завдяки ній в опалювальний сезон зекономили 30% коштів – аж 2,5 млн гривень», – говорить головний лікар Новомосковської лікарні Вадим Михайлюта.

У приміщеннях лікарні значно підвищилась температура. Найдужче це відчули в інфекційному відділенні. Настільки тепло, як нині, там не було ніколи.

«Наш корпус перебуває на значній відстані від котельні. Попри це, у відділенні на диво тепло. Скільки тут працюю, таких комфортних умов ще не було», – каже завідувачка інфекційного відділення Ольга Личинкина.

Позитивні зміни помітили й пацієнти, які не вперше лікуються у медзакладі.

«У палатах – дуже тепло, постійно є гаряча вода. Не потрібно одягати светри навіть коли виходиш у коридор чи їдальню», – розказує пацієнтка Неля Дарило.

Нині в області працюють понад сто сучасних твердопаливних котелень.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Тепловик  (04.03.19 17:11): Как могла возникнуть экономия в 30% ??? Если тариф для таких источников тепла утверждают на 10% всего ниже чем на газе!!!???!!! И соответственно теплотворная способность пеллет и кпд этих котельных значительно уступает газовым. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті