Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
13:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Амбулаторії Дніпропетровщини отримали власний транспорт для сімейних лікарів

Амбулаторії Дніпропетровщини отримали власний транспорт для сімейних лікарів

12 нових амбулаторій Дніпропетровщини сьогодні отримали власний транспорт від обласної влади. Гроші на придбання автівок були закладені в бюджеті на 2019 рік.

Розпорядженням голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова кошти у сумі 9 млн грн було розподілено селам та селищам області. Серед амбулаторій, які отримали транспорт - Прядівська, Бабайківська, Лобойківська, Іванівська, Миколаївська, Пушкарівська, Адамівська, Божедарівська, Слов'янська, Томаківська, Юр'ївська.

«Сьогодні розвиток сільської медицини – це один з пріоритетів роботи обласної ради. За рахунок державної субвенції у цьому році в сільській місцевості здійснюється будівництво 18 нових амбулаторій, з яких 11 - з житлом для лікаря. Всі амбулаторії будуть оснащені сучасним обладнанням, комп'ютерною технікою та автотранспортом для лікаря», - розповів голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Зміни у первинній ланці медицини наразі в області відбуваються дуже активно. На початок цього року 63 % мешканців області підписали більше 2 млн. декларацій про вибір свого сімейного лікаря, в тому числі в сільських районах – близько 516 тис. декларацій (64% населення). З огляду на це загалом на розвиток сільської медицини Дніпропетровській області виділено кошти в обсязі 202 млн. грн.

У планах не тільки надання амбулаторіям автотранспорту. Вже придбано медичне обладнання, устаткування та засоби, необхідні для оснащення амбулаторій загальної практики сімейної медицини, що будуються, на загальну суму 20714,879 тис. грн., в тому числі – для впровадження телемедицини. Крім того, на кошти субвенції для 46 існуючих амбулаторій, які не потребують проведення ремонтно-будівельних робіт, заплановано здійснити дооснащення медичним обладнанням, у тому числі телемедичним, та службовим автотранспортом.




Gorod.dp.ua на Facebook.


А  (05.02.19 07:34): За чей счет этот банкет Відповісти | З цитатою
Маняша  (04.02.19 20:38): Гарна новина! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті