Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
17:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині почастішали випадки крадіжок газового обладнання

На Дніпропетровщині почастішали випадки крадіжок газового обладнання

За останні роки в Дніпропетровській області значно зросла кількість фактів розкрадання обладнання для захисту газопроводів від корозії.

Лише протягом 2018 року таких випадків було зафіксовано 23, що значно збільшило збитки компанії. До того ж, через крадіжки установок катодного захисту газопроводів підвищився ризик аварій.

До 2012 року крадіжки станцій катодного захисту газопроводів мали поодинокий характер. Проте, починаючи з 2012 року на Дніпропетровщині почалися розкрадання саме обладнання для захисту сталевих газопроводів від корозії. Найчастіше станції катодного захисту викрадають в Синельниківському районі. Останній випадок стався 3 жовтня за адресою м. Синельникове, вул. Миру, 12.

«З 2013 року ПАТ «Дніпропетровськгаз» проводить заміну станцій ЕХЗ трансформаторного типу на нові, інверторні, які в разі крадіжки неможливо використовувати в корисливих цілях, адже в складі станцій відсутні кольорові метали, які можна здати в металобрухт. Тобто вони не несуть ніякої цінності для крадіїв», -говорить головний інженер ПАТ «Дніпропетровськгаз» Олександр Макаренко.
Крім крадіжок станції ЕХЗ, на Дніпропетровщині зафіксовані факти розкрадання регуляторного та запобіжного обладнання. Такі протиправні дії можуть спричинити зупинку газопостачання на тривалий час всіх споживачів газу в населених пунктах. Особливої шкоди вимушені заходи з припинення газопостачання можуть завдати споживачам під час опалювального періоду та зниження температури навколишнього середовища.

При крадіжках попереджувальних клапанів можливе потрапляння газу високого тиску в мережі низького тиску та до побутових споживачів, що може викликати відмову в роботі обладнання та навіть вибухи газу. А крадіжки засувок на розподільчих газопроводах не дадуть змоги припинити газопостачання у випадку аварії, а після ліквідації аварії не дадуть можливості пуску газу в населені пункти та до споживачів окремо.

Тому ПАТ «Дніпропетровськгаз» звертається до мешканців області з проханням не бути байдужими до власної та громадської безпеки. Інформацію про крадіжки необхідно повідомити в поліцію за телефоном 102 або в газову компанію за номером 104. Анонімність гарантується.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сидорова коза  (24.10.18 12:40): Носом их тыкать в ущербные места.. газовщиков.. и копытом по детородным органам.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті