Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов: «ПТУ мають готувати спеціалістів тих профілів, які затребувані в Україні!»

Гліб Пригунов: «ПТУ мають готувати спеціалістів тих профілів, які затребувані в Україні!»

ПТУ мають готувати спеціалістів тих профілів, які затребувані в Україні.

Як зазначає голова обласної ради:
«Сьогодні одним з важливих питань для України і області, зокрема, є недостача кваліфікованих технічних працівників. По-перше, не вистачає саме затребуваних роботодавцями спеціалістів, по-друге, існує проблема відтоку кадрів за кордон».
Обидва ці питання покликаний вирішити спільний проект Дніпропетровської обласної ради та німецьких партнерів. Проект є пілотним для України та запроваджується вперше саме у Дніпропетровській області. Використовуючи досвід іноземних колег, сьогодні на Дніпропетровщині розробляється програма для покращення соціального діалогу, створення робочих місць, безпечних умов праці, підвищення зарплатні.

Одним із способів забезпечення усіх цих умов є запровадження дуальної освіти. Головні її принципи – це навчання технічних спеціалістів на замовлення роботодавця.

«Навіщо готувати 10 слюсарів, наприклад, якщо наші підприємства потребують 10 зварювальників, умовно кажучи? За системою дуальної освіти ми в цілому зможемо налагодити діалог ПТУ та роботодавців, познайомити їх один з одним! Таким чином область отримуватиме саме тих спеціалістів, які затребувані. Роботодавці так би мовити «замовляють» їх у ПТУ, оплачують навчання, а молоді кадри вже матимуть гарантоване місце роботи!» - зазначив голова облради Гліб Пригунов.
Засновником дуальної освіти вважають Німеччину. Від неї цю систему перейняли Канада, Австрія та інші країни. Сьогодні для впровадження такого підходу в Україні необхідно змінити і підготувати законодавчу базу, тож співпраця із німецькими партнерами продовжується.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Мизантроп  (09.10.18 18:34): Дуальная-фуяльная. Эта система образования в СССР. Государство знает, какие спецы нужны, платит за их обучение, трудоустраивает. Так что Германия, Канада и Австрия плетутся в хвосте у несуществующего уже государства. А Украина плетётся за ними... Грустно это всё. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті