Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
06:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В академічному ліцеї №15 Кам’янського реконструюють плавальний басейн

|«« «« »» »»|

Вперше за 30 років у академічному ліцеї №15 Кам`янського реконструюють басейн. Роботи вже на завершальному етапі. Проект передбачає заміну технологічного обладнання, утеплення фасаду, ремонт душових та роздягалень.

Кошти на реконструкцію – з обласного бюджету, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«За завданням Президента України Петра Порошенка створюємо дітям комфортні умови для занять спортом. На Дніпропетровщині зводимо спорткомплекси, осучаснюємо стадіони, під час реконструкції шкіл будуємо спортивні майданчики та оновлюємо міні-футбольні поля. У такий спосіб виховуємо здорову українську націю», – зауважив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У Кам’янському ДніпроОДА реконструює басейн академічного ліцею №15. З моменту будівництва навчального закладу його капітально не ремонтували жодного разу. За 30 років він застарів, а вода очищувалася неякісно.

«Міняють все: від стелі до чаші басейну. Після реконструкції зможуть плавати учні чотирьох шкіл, які розташовані в цьому мікрорайоні. Велика вдячність обласній адміністрації за увагу до таких спортивних об’єктів», – зазначила директор департаменту з гуманітарних питань Кам’янського Тетяна Онищенко.

Роботи – з кінця 2017-го. Наразі утеплили будівлю, замінили вікна та комунікації, проклали нову вентиляційну систему. На фініші ремонт душових та роздягалень, монтаж обладнання водоочищення й фільтрації. Підрядники запевняють: після реконструкції басейн відповідатиме всім сучасним вимогам.

«Після реконструкції якість води в басейні значно покращиться. Будуть нові фільтри для очищення, система дозування хлору не ручна, а автоматична, сучасна система ультрафіолетової очистки. Усе це створить комфортніші умови для плавання», – вважає адміністратор басейну Олександр Бєлий.

Новий басейн матиме чотири доріжки довжиною 25 метрів кожна. Він зможе приймати одночасно до 100 дітей. Крім уроків фізкультури, тут проводитимуться заняття з початкового, лікувального, синхронного та спортивного плавання.

«У нас є декілька проектів, які ми плануємо запровадити після відкриття басейну. Насамперед, плавання першокласників з батьками. Також вже є тренер, який вестиме синхронне плавання. Раніше його не було, але старшокласники дуже хотіли», – розказала директор ліцею Лариса Ніколаєнко.
За 30 років басейн прийняв майже 50 тисяч вихованців від 6 до 18 років. Діти з нетерпінням чекають на його відкриття.

«Дуже хочу, щоб в новому басейні залишився куточок природи. У ньому було чимало гарних рибок та екзотичних квітів. Перед початком уроку ми завжди милувалися цією красою», – сказала семикласниця Катерина Войченко.
«Завдяки плаванню можна оновити свій фізичний стан після розумового навантаження. Цей вид спорту дозволяє тримати себе у гарній формі, і для мене, як дівчини, це важливий чинник», – наголосила 14-річна Дар’я Коломоєць.
У 2017-му в Кам’янському обласним коштом відремонтували басейн при школі №44
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті