Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА пройшов щотижневий звіт

У ДніпроОДА пройшов щотижневий звіт

Зростання бюджету області, розвиток інфраструктури та підготовка до нового навчального року.

Про це під час щотижневого публічного звіту розповів перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.
«Дніпропетровщина – перша серед областей із доходів бюджету на одного мешканця. Нині в регіоні цей показник – 3,7 тис грн, у той час як у середньому по Україні – 2,5 тис грн. Таких результатів досягли завдяки збільшенню місцевих надходжень. У 2018-му всі міста, райони та громади перевиконали план в середньому на 10%», - розповів Олег Кужман.
Загалом за 7 місяців до бюджету Дніпропетровщини надійшло 13,8 млрд грн, додав перший заступник голови ОДА.
«У 2018-му на розвиток інфраструктури Дніпропетровщини з обласного бюджету вже спрямували понад 1,9 млрд грн - вдвічі більше, ніж торік. Збудували та реконструювали 15 соціальних об’єктів - амбулаторій, дитячих садків, шкіл. Капітально відремонтували близько 90 комунальних доріг», - зазначив Олег Кужман.
За його словами, в цілому у 2018-му на розвиток інфраструктури Дніпропетровщини з обласного бюджету спрямують понад 3 млрд грн.
«В області завершили жнива ранніх зернових. Аграрії зібрали 2,2 млн тонн озимих. З них – понад 1,5 млн тонн пшениці та 0,7 млн тонн ячменя. Це повністю задовольнить потреби області та дозволить зробити запаси зерна», - сказав перший заступник голови ДніпроОДА.
Майже 40 тисяч першачків підуть до школи вже за тиждень. Вони навчатимуться за програмою «Нова українська школа».
«Нова програма передбачає й нестандартні підходи. У 2018-му першачків навчатимуть із застосуванням LEGO - школам області вже передали майже 40 тисяч комплектів популярного конструктора, - сказав Олег Кужман. – Учні 1,5 та 10 класів користуватимуться новими підручниками. Школи Дніпропетровщини отримають 1,3 млн екземплярів книг. Таке масштабне оновлення підручників – уперше за роки незалежності України».
Майже 45 тисяч людей зібрав фестиваль «Вільне небо», який до Дня незалежності України організувала Дніпропетровська облдержадміністрація.
«Авіашоу проводимо третій рік поспіль. Цьогоріч було вдвічі більше пілотів, нові літаки, фігури вищого пілотажу – петля, едельвейс, тюльпан. Родзинка авіашоу – два серця та Прапор України, намальовані у небі синьо-жовтим димом. Вражали і парашутисти. Взявшись у польоті за руки, вони виклали «живий» тризуб. Розгорнули у небі і величезний Прапор України – 9 на 12 метрів», - розповів Олег Кужман.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті