Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Волоському тепер є місце, де можна обмінюватися книгами

|«« «« »» »»|

В офісі старости Волоського тепер можна скористатися новою послугою – буккросингом. Кожен, хто відвідує адмінбудівлю, може взяти книги, що розміщені на спеціально облаштованих полицях. Подарунок селянам зробила ДніпроОДА.

«Підтримали ініціативу Волоського і передали три сотні нових екземплярів видавництва «Фоліо». Це книги сучасників і класиків, які користуються попитом. Такі буккросинги даруємо всім охочим – це абсолютно безкоштовно. «Вільні полиці» з’являються у школах, лікарнях, держустановах. За правилами, кожен бажаючий може прийти і взяти будь-яку книжку, але замість поставити іншу», – зазначив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Креативний простір створили в офісі старости.

Різнокольорові полиці у вигляді англійського READ облаштували на першому поверсі адмінбудівлі.

На незвичних полицях – від світової класики до психологічно-мотиваційних праць.

«Про буккросинг тільки мріяли. Поділилися своїми мріями у Фейсбуці на сторінці ДніпроОДА. Буквально через 12 хвилин до нас вже зателефонувала фірма, яка виготовляє «вільні полиці». Ось вона, сила соціальних мереж. Вдячні облдержадміністрація за такий дарунок. Приміщення стало по-домашньому затишним», – упевнений староста Волоського округу Андрій Пінчук.

Бери, читай, обмінюйся – вільний рух книг організований за спеціальними правилами. У Волоському вимагають дотримуватися основних трьох.

Організатори подбали, аби кожен книголюб знайшов свій цікавий екземпляр.

Тут представлені і прозаі поезія…

Можна зустріти імена всесвітньо відомі і авторів, які тільки-но почали сходження на «письменницький Олімп».

«Я в захваті! На полицях є видання, про які навіть не здогадувався. Зокрема, про війну на Донбасі, – розказав мешканець Волоського Ігор Матвій. – Цей вечір проведу за збіркою Любка Дереша. Давно вподобав творчість цього сучасника: читаєш – і відпочиваєш».

Полиці змонтували на різному рівні, аби й найменші змогли дотягнутися до читанок.

«Живий буккросинг» – перша ластівка в Новоолександрівській об’єднаній громаді.

«Книжний куточок свідчить про відкритість влади. Будемо розповсюджувати цю практику по всіх селах. Приємно, що ДніпроОДА опікується об’єднаними громадами і всіляко підтримує», – зазначив голова Новоолександрівської громади Олександр Візир.

У Волоському сподіваються на великий книжковий обіг.

Найближчим часом подібні буккросинги з’являться у Сурсько-Литовському, Хуторо- Губинисі та Зеленодольську.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Автору  (24.01.18 20:29): два этажа здания под буккроссинг в селе! Кто открывает-закрывает, свет выключает, цветы на подоконниках поливает, бдит возможный беспредел посетителей сия заведения, охраняет само здание, отапливает? И опять же: следит за адекватностью книгообмена кто? Кто выбрасывает книги "неугодные"? Где там чёрный список неугодных книг в десяти томах? Что-то тут не так... Відповісти | З цитатою
Helena  (23.01.18 23:15): А что библиотеки нынче не в почете? Какой смысл от буккроссинга, если в свободном движении, как правило, никому ненужная литература? Видела я полку с такими книгами на набережной. Какие-то школьные учебники и то, что не жалко. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті