Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
10:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Житло для АТОвців, оздоровлення бійців, патріотичні екскурсії: підсумки тижня від ДніпроОДА

Житло для АТОвців, оздоровлення бійців, патріотичні екскурсії: підсумки тижня від ДніпроОДА

Житло для АТОвців, оздоровлення бійців та дозвілля для їхніх сімей, а також патріотичні екскурсії для школярів.

Про це під час щотижневого публічного звіту обласної влади розповіла радник голови ДніпроОДА Ольга Горб.

«ДніпроОДА реалізує багато соціальних проектів для підтримки демобілізованих воїнів. Це і оздоровлення, і надання житла, і навчання іноземній мові, і дозвілля. Не забуваємо й про дітей АТОвців – для них постійно влаштовуємо цікаві та корисні розваги», – зазначила Ольга Горб.

Цьогоріч 49 сімей АТОвців стали власниками квартир. Ще дев’ять – нині обирають житло. Понад 40 мільйонів гривень на придбання цього житла виділила держава.

Майже 4,5 тисячі бійців та членів їхніх сімей отримали одноразову матеріальну допомогу.

З початку року близько півтисячі АТОвців пройшли курс лікування та оздоровлення в санаторіях Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Київської, Чернігівської, Черкаської, Львівської та Закарпатської областей.

«У санаторіях України організовуємо й психологічну реабілітацію демобілізованих. Крім того, більше 140 учасників бойових дій за два роки пройшли реабілітацію в Литві, де спеціалізуються на травмах опорно-рухового апарату. Все – завдяки співпраці ДніпроОДА з Почесним консульством Литви», – розповіла Ольга Горб.

За психологічною підтримкою АТОвці можуть звернутися й просто за телефоном 0-800-505-085 – для них працює безкоштовна «гаряча лінія». З початку року психологи вже допомогли майже півтисячі бійцям.

«Допомагаємо хлопцям адаптуватися до мирного життя – організовуємо для них безкоштовні курси англійської. Іноземній їх навчають у ДНУ, в центрі іноземних мов «English Time» та репетиторському центрі «Робот інтелект». Наразі працюють п’ять груп, а за два роки англійську вивчали близько чотирьох сотень АТОвців», – сказала радник голови ДніпроОДА.

Вже традиційними стали різдвяні бали для бійців АТО та волонтерів. Стартувала підготовка й до цьогорічного – благодійного. Зібрані кошти підуть на лікування поранених бійців. Пари танцюватимуть вальс, танго та блюз. Долучитися може кожен бажаючий. Для цього достатньо звернутися до Центру допомоги АТОвцям при ДніпроОДА, додала Ольга Горб.

«Організовуємо дозвілля й для дітей учасників АТО. Уже вдев’яте з початку року школярі зіграли у лазертаг. Рухливі ігри зазвичай проходять з аншлагом – у такий спосіб відволікаємо дітей від гаджетів», – сказала радник голови ДніпроОДА.

Близько двох тисяч дітей АТОвців та дітей з особливими потребами відвідали безкоштовну циркову виставу. Малечу розважали клоуни та акробати.

«З вересня стартував новий проект – «Шляхами героїв». Він не має аналогів в Україні», – розповіла радник голови ДніпроОДА.

Протягом дня школярі знайомляться з буднями бойової частини – 25-ї повітрянодесантної бригади, відвідують Музей АТО, Алею пам’яті та ДніпроОДА. Понад 2,5 тисячі старшокласників Дніпропетровщини вже відвідали патріотичні екскурсії.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:


Синяя птица  (30.10.17 18:54): Аж помолодела.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті