Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кам`янському відкриється унікальна художня виставка творів Тараса Шевченка та Франсиско Гойї

У Кам`янському відкриється унікальна художня виставка творів Тараса Шевченка та Франсиско Гойї

Городяни зможуть побачити копії графічних творів Тараса Шевченка і копії офортів з оригінальних дощок Франсиско де Гойї.

У травні в Національному музеї Тараса Шевченка (Київ) з великим успіхом пройшла художня виставка «Шевченко і Гойя: споріднені душі», створена в рамках українсько-іспанського проекту Національного музею Шевченка за підтримки Посольства Королівства Іспанія в Україні та Департаменту культури провінції Арагон.

Як повідомила директор Музею історії Кам'янського, кандидат історичних наук Наталія Буланова, вдалося досягти домовленості з організаторами виставки про її експонування і в нашому місті. Завдяки цьому городяни зможуть побачити копії графічних творів Тараса Шевченка із зібрання Національного музею і копії офортів з оригінальних дощок Франсиско де Гойї, що зберігаються в колекції музею художника у Сарагосі (Іспанія).

Крім цього, серед експонатів будуть представлені і концептуальні роботи сучасного іспанського скульптора Карлоса Гарсіа Лаоса. За словами директора музею, скульптор не зможе бути присутнім на відкритті виставки, але планує пізніше завітати до Кам`янського, зустрітися з місцевими митцями і навіть провести кілька майстер-класів для дітей. Найкращі малюнки юних кам`янчан будуть представлені на виставці в Іспанії.

Виставка проходитиме в Музеї історії міста з 18 серпня по 20 вересня. Урочисте відкриття – 18 серпня о 16 годині.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті