Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
23:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Оздоровлення та літнє навчання дітей: підсумки тижня від ДніпроОДА

Оздоровлення та літнє навчання дітей: підсумки тижня від ДніпроОДА

Оздоровлення та літнє навчання школярів, усиновлення сиріт, облаштування медіатек для дітей з особливими потребами.

Про життя Дніпропетровщини за останні сім днів під час щотижневого публічного звіту в ДніпроОДА розповіла радник очільника регіону Ольга Горб.

Цьогоріч у дитячих центрах області та країни відпочинуть майже 190 тисяч дітей, половина з них – діти АТОвців, малі з багатодітних родин, сироти, інваліди. Як повідомила радник голови ДніпроОДА, наразі 55 тисяч хлопчиків та дівчаток вже оздоровилися.

У Дніпрі відкрився мовний літній табір для дітей бійців АТО. Це спільний проект громадської організації «Ріка життя», канадської діаспори та команди Валентина Резніченка, розповіла Ольга Горб.

«Протягом 12-ти днів діти вивчатимуть англійську у незвичній формі – без традиційних уроків, граматики та вправ у зошитах. Три носії мови будуть передавати свої знання під час ігор, майстер-класів, еко-пікніків та дружнього спілкування», – додала вона.

З початку року нові родини знайшли понад півтисячі сиріт Дніпропетровщини.

«Понад 80 малюків всиновили, 347 – взяли під опіку, 121 – влаштували у прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу», – пояснила Ольга Горб.

Цьогоріч у 50 інклюзивних школах області запрацюють сучасні медіатеки – оновлені бібліотеки, в яких можна навчатися, спілкуватися, знаходити нових друзів. Це важливо для дітей з особливими потребами, наголосила радник голови ДніпроОДА.

Ольга Горб розповіла також про навчання, організоване демобілізованим області.

«Близько трьох сотень АТОвців закінчили курси з англійської. За кілька тижнів завершать навчання та підуть на літні канікули ще 40 бійців. Окрім того, 260 захисників області закінчили IT-курси», – сказала вона.

Набір у нові групи проходить регулярно, запис – у Центрі допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА. Контакти – м. Дніпро, пр. О.Поля, 1 (1-й поверх), тел.: (056) 742-86-62.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:


hunter  (03.07.17 15:32): А для детей из "обычных" семей что-то предусмотрено? Есть такой сложный возраст 13-15 лет. Детей этой возрастной категории чем занять? Курсы, мастер-классы для детей до 12 лет, хотят подзаработать, а в ответ - по КЗоТу с 16 лет... Лагерь - конечно да, но на 3 месяца это фантастика. Вот и получается, что данная возрастная категория выпадает из поля деятельности! А жаль... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті