Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Адвокати охоронця Яроша подали заяви до суду на кам’янських лікарів та правоохоронців

Адвокати охоронця Яроша подали заяви до суду на кам’янських лікарів та правоохоронців

Сьогодні, 26 травня, під час прес-конференції адвокати Віталій та Сергій Погосяни розповіли, що подали дві нові заяви до суду на лікарів та правоохоронців щодо неналежного виконання своїх функціональних обов'язків. Про це повідомляє Дніпроград з місця подій.

За словами адвоката охоронця нардепа Дмитра Яроша Михайла Навроцького, який брав участь у збройному конфлікті у Кам'янському, в першу чергу злочин був скоєний працівниками лікарні, які первинно оглядали і не поставили потерпілому діагноз.

"Протягом цього часу Навроцький перебував під вартою з жахливими травмами, на його зовнішній вигляд і скарги ніхто не звертав увагу. Єдині ліки, які отримував за цей час Навроцький - це знеболювальні. Такі дії ми розцінюємо як тортури над людиною. Ми неодноразово робили запит про те , що йому необхідна медична допомога, але це відкрито ігнорували та звинувачували Навроцького в симуляції ", - розповів Сергій Погосян.

Зазначимо, після десятиденних наполягань адвоката Навроцького Сергія Погосяна його госпіталізували та зробили медичне обстеження, діагноз усіх шокував: переломи, струси та забійні рани.

"Із такими жахливими травмами людину тримали 10 днів під вартою. Навіть якщо в лікарні немає спеціального сучасного апарату, який би зробив оперативно знімки щодо стану здоров'я хворого, лікар зобов'язаний був відреагувати на його скарги. Коли Навроцький повідомив, що його били битками, медичний працівник у будь-якому випадку мав направити його на комп'ютерний томограф або МРТ, аби перевірити стан мозку. Цього лікарі не зробили. Наразі ми навіть не уявляємо, які можуть бути наслідки, адже у людини перелом тім'яною кістки з посттравматичною внутрішньо-мозковою гематомою. Це дуже серйозно, особливо якщо брати до уваги те, що у Навроцького після АТО була контузія", - розповів хірург в лікарні швидкої допомоги Кам'янського Ростислав Винар.

За словами правозахисника Віталія Погосяна, у недбалому ставленні до Михайла Навроцького винні й правоохоронці.

"Після затримання відповідальність про стан здоров'я під час перебування в СІЗО лягає на плечі працівників правоохоронних органів. Те, що людина перебуватиме під вартою не дає ніякого права ставитися до нього не по-людськи. Він як будь-який громадянин України має право на якісне медичне обслуговування. Зараз ми бачимо зовсім інше", - зазначив Сергій Погосян.

Тому на ім'я прокурора Дніпропетровської області подано від адвокатів дві заяви, перша - на медичних працівників щодо неналежного ставлення лікарів до своїх функціональних обов'язків, і друга - щодо порушення кримінального впровадження стосовно співробітників правоохоронних органів, а саме слідчого Кам'янського відділу поліції та працівників, а також процесуального робітника прокуратури за службову недбалість.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті