Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Очільник Дніпра вручив ліквідаторам Чорнобильської катастрофи почесні медалі

|«« «« »» »»|

13 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, очільник Дніпра Борис Філатов зустрівся з чорнобильцями.

Двадцятьом героям, які 30 років тому пожертвували власним здоров'ям заради життя тисяч людей, мер вручив почесні медалі «Захиснику Вітчизни».

Під час церемонії нагородження очільник міськради також заявив, що наступного року фінансування програми підтримки містян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зросте до 8,3 млн грн.

Борис Філатов наголосив: міська влада й надалі приділятиме всебічну увагу питанням соціального захисту ліквідаторів та їхніх сімей. «У 2017 році ми збільшили фінансування відповідної програми соціального захисту ще майже на мільйон гривень. Та сьогодні ми зібралися, щоб згадати друзів. Щоб від імені всієї територіальної громади Дніпра висловити вам величезну подяку. Низький вам уклін», – сказав мер.

Крім того, двоє представників Дніпровської міської спілки «Союз Чорнобиль України» отримали від міського голови почесні грамоти. Ще 15 ліквідаторів нагороджені медалями Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність». Високі нагороди борцям із радіацією вручив секретар Дніпропетровської єпархії УПЦ КП отець Віталій.

Наразі в Дніпрі мешкає близько 7 тис. постраждалих від Чорнобильської трагедії. Аварія на ЧАЕС понівечила їхнє здоров'я та відібрала життя рідних і близьких. Щоб забезпечити цих людей необхідною підтримкою, надати їм необхідні соціальні гарантії та пільги, у Дніпрі діє комплексна програма: цьогоріч на неї виділено 7,4 млн грн. З міського бюджету постраждалим від вибуху на ЧАЕС надають матеріальну та натуральну допомогу. Зокрема, місто бере на себе витрати на лікування, придбання необхідних медикаментів і оплату оздоровчих заходів.

До 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи та Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1175 дніпрянам, які отримали інвалідність через вибух реактора, нададуть матеріальну допомогу на загальну суму майже 2 млн грн. Сьогодні 60 чорнобильців також отримали натуральну допомогу.

Разом з тим, у 2017 році розмір щомісячної допомоги на оплату послуг ЖКГ дружинам (або чоловікам) померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, смерть яких не пов'язана з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС, збільшиться до 500 грн.

Зазначимо, що День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС є днем пам'яті в Україні. Щорічно його відзначають 14 січня – в день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. 29 листопада 2016 року в Чорнобилі ввели в дію нове укриття над саркофагом 4-го енергоблоку ЧАЕС. Захисну арку, до створення якої долучилися 30 країн світу, називають найбільшою в світі рухомою конструкцією, яку будь-коли будувало людство.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Фагот  (13.12.16 23:09): Как всегда по одеялу-пледу подарили и медаль. При том,что медали за свой счет заказывали инвалиды! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
было дело  (13.12.16 21:19): а про тех кто умер?! забыли?! что им? что их семьям? у жен нет мужей, у внуков нет деда, а государство плевать хотело на умерших! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті