Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
10:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

230 школярів АНД району Дніпропетровська навчилися основам першої меддопомоги

|«« «« »» »»|

230 старшокласників Амур-Нижньодніпровського району Дніпропетровська впродовж години вчилися рятувати пошкоджені кінцівки і обробляти рани. Так пройшов їх перший у цьому році урок з долікарської допомоги.

Несподіванкою та головною родзинкою занять стала зустріч з волонтерами. Ті показали муляжі вибухонебезпечних предметів та розповіли, як поводитися у разі «зустрічі» з такими знахідками.

Керівник лікарні №9 Олена Фінкова повідомила, що такі масові уроки для школярів проходять у їх закладі не вперше. У минулі роки хлопці та дівчата слухали лекції про статеве виховання. Зараз за ініціативи радника голови ОДА Ольги Горб учні дізнаватимуться про першу меддопомогу та правила безпеки. Це робиться для попередження нещасних випадків у разі знахідок вибухонебезпечних предметів.

«Ми вже бачимо, що заняття проходять жваво, дітям цікаво, вони ставлять питання та активно залучаються до практики», – сказала Олена Фінкова.

Волонтер Микола Панін зазначив, що школярів знайомлять з муляжами «мух», гранат та інших небезпечних пристроїв. Діти мають знати, як діяти у разі «зустрічі» зі схожими предметами.

«Наша задача – уникнути жертв від зустрічей необізнаних дітей з незнайомими пристроями. Робимо акцент на тому, що у жодному випадку не можна їх чіпати. Треба одразу повідомити про знахідку дорослим та зателефонувати на 101 та 102», – сказав Микола Панін.

Заплановано, що подібні заняття проходитимуть у всіх районах області впродовж навчального року.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


хоть что то полезное  (11.09.15 13:44): кажись одного часа маловато, да и занятия нужно проводить в группах человек по 20, чтоб доступнее всё было Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті