Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На 10% знизилася захворюваність на туберкульоз у Дніпропетровській області

На 10% знизилася захворюваність на туберкульоз у Дніпропетровській області
За півроку в Дніпропетровській області виявили понад 1,3 тисяч хворих на туберкульоз – на 10% менше, ніж минулого року.

Про це стало відомо під час наради з представниками місцевих органів влади та головними лікарями медзакладів регіону.

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман зазначив, що цього року Дніпропетровщина збільшила фінансування на боротьбу з туберкульозом.

«З обласного бюджету на протитуберкульозні заклади виділено близько 170 млн. грн. – на 12 млн. більше, ніж минулого року, — розповів він. – Сімейні лікарі та терапевти відіграють основну роль в профілактиці та діагностиці туберкульозу. Ці заходи фінансуються з місцевих бюджетів. Виділяти кошти та відслідковувати цей процес – повноваження голів районів та мерів. Обладміністрація жорстко контролює, як місцева влада виконує свої обов’язки. Ми прийматимемо адміністративні рішення щодо недобросовісних керівників».

Головний позаштатний спеціаліст з фтизіатрії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталя Гранкіна повідомила, що цього року краще фінансується і соціальна підтримка хворих.

«Соціальний захист – також повноваження органів місцевого самоврядування. За перше півріччя соціальну підтримку збільшено майже вдвічі – з місцевих бюджетів виділили 283 тис. грн. На ці кошти придбали продуктові набори для хворих. Найкраща ситуація в Кривому Розі», — сказала вона.

Наталія Гранкіна додала, що за останні півроку Дніпропетровщина підтвердила тенденцію до зниження захворюваності на туберкульоз. За 6 місяців зареєстровано 1327 хворих, що на 10% менше, ніж за такий же період минулого року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Виктор Березка  (22.08.15 09:33): В течение полгода общественное объединение "Приумножим славу Приднепровья" проводило акцию на тему "Здравоохранение Приднепровья". Ее итоги заставили задуматься. Подводя итоги аналитической запиской пришли к выводу, что вряд ли простым письмом-обращением к власти будет этой теме придано нужное звучание и соответствующая реакция. Поэтому принято решение подготовить, на основе наших выводов, требование к областной госадминистрации, давая ей своеобразную подпорку общественным мнением для более активной работы с Центром по лучшему финансированию медицины области. Ведь область сегодня фактически разгребает итоги политики власти Украины в виде тысяч раненых, доставляемых в наш город. И все это - силами области и мужеством героев-врачей.
В то же время и среди медиков, особенно детских врачей, находятся жучки, ловящие рыбку в мутной воде. Поэтому решено передать требования ОГА на пикете ее 26 августа в 10.00. Все, кому эта тема близка, предлагаем присоединится.
Відповісти | З цитатою
горожанка  (21.08.15 14:53): А в роддомах вакцины БЦЖ нет до сих пор((( Дети выходят не привитые, далее родители частным образом идут вакцинироваться кто хочет и может платить. А остальные? О чем статья! Хватит! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті