Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Юристів буде менше, а інженерів – більше, - Олексій Полторацький

Юристів буде менше, а інженерів – більше, - Олексій Полторацький
Цього року державне замовлення на деякі спеціальності в області зменшилося. Причина – перенасиченість ринку.

Про це на прес-конференції розповів в.о. директора департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Полторацький.

Цього року виші набрали менше абітурієнтів на економічні та юридичні спеціальності, а також на менеджмент різних профілів. Збільшили квоти на інженерів, прикладних фізиків, механіків, інженерів-будівельників, IT-фахівців. «Ринок диктує правила, - пояснив Олексій Полторацький. - Юристи та економісти - престижні професії. Саме тому зараз їх дуже багато. Ринок ними перенасичений, при цьому відчувається потреба в представниках технічних професій».

Всього на бюджетну форму навчання цього року вступило понад 11 тисяч абітурієнтів Дніпропетровщини. Найбільше майбутніх студентів зарахували Дніпропетровський національний університет – 2,2 тисячі хлопців та дівчат, Криворізький національний університет – близько 2 тисяч, Національний гірничий університет - 992 і Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна – 921 абітурієнт.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мнение  (14.08.15 17:02): Ни юристы, ни инженеры сейчас не нужны. В связи с большущими проблемами с углём и газом отопительный сезон, если и начнётся, то гораздо позже и его эффективность будет 55-65 % по сравнению с прошлым годом. А в прошлом году было далеко не 100%.
Так вот - нужны дровосеки. У кого это там из великих "...отец слышь рубит, а я отвожу".
Відповісти | З цитатою
юр  (14.08.15 13:49): Выпускники любых юр. ВУЗов это сплав примитивных амбиций, неверного представления о современной роли и месте юриста в среде бизнеса, например. Знания фрагментарны, не глубокие, мало пригодные для практической деятельности коммер.структур. О применении спектра прав. средств в развитии бизнеса - полный мрак! Знаю не понаслышке- приходится переучивать, выводить на совр. уровень счастливых обладателей престижной профессии. Как и чему их учат, остается только догадываться. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті