Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині пацієнти з ВІЛ/СНІД забезпечені необхідними препаратами на 100%

На Дніпропетровщині пацієнти з ВІЛ/СНІД забезпечені необхідними препаратами на 100%
У Дніпропетровській області всі пацієнти з ВІЛ/СНІД на 100% забезпечені антиретровірусною терапією. Життєво необхідні для таких хворих препарати наявні в регіоні з запасом у щонайменше 4 місяці. Про це повідомила головний позаштатний спеціаліст з питань ВІЛ/СНІД департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Чухалова.

Ірина Чухалова розповіла, що антиретровірусну терапію хворі на ВІЛ/СНІД безкоштовно отримують протягом всього життя. Препарати закуповуються Міністерством охорони здоров'я України за державний кошт. Наразі ліки надійшли не у всі регіони країни. Пацієнти з ВІЛ/СНІД стурбовані тим, що через 3-4 тижні запаси препаратів можуть закінчитися.

«У Дніпропетровській області такої проблеми немає. Ми правильно прорахували потребу і зробили заявку до міністерства, тому препарати є в запасі на 4-6 місяці, всі пацієнти отримують терапію. На сьогодні немає жодного випадку переривання схем терапії або відмови призначення схем через відсутність медикаментів», - наголосила головний позаштатний спеціаліст.

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області антиретровірусної терапії отримують понад 9 тисяч пацієнтів. Щороку ця цифра збільшується приблизно на 20%. Департамент охорони здоров'я планує препарати на цих пацієнтів та подає заявку до міністерства. Щороку регіону виділяється квота на суму близько 50 млн грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Стоик  (28.05.15 08:45): Спида и вича на существует. Это очередная сионистская выдумка для уничтожения людей. В интернете информации полно! Пора прекращать "кушать" эту иудейскую брехню и начинать думать своей головой! Відповісти | З цитатою
Главврач  (27.05.15 17:45): Очередные деньги, выкинутые на ветер. Даже хуже. От этих лекарств у людей СПИД и возникает. Ну не от вируса же! Мощнейшие имуннодепрессанты, короче. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті