Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
08:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині бійці АТО створять екологічно-військовий «колгосп»

|«« «« »» »»|

200 га орної землі під нове господарство влада відсудила у сепаратиста Олега Царьова. Ділянки по 2 га кожна отримають близько 100 демобілізованих бійців 20 окремого мотопіхотного батальйону 93 окремої механізованої бригади ЗСУ. Свої паї вони планують об'єднати в колективне господарство по вирощуванню екологічно чистої сільгосппродукції.

Го лова ініціативної групи військових В'ячеслав Плахута розповів, що п раво на безкоштовне отримання 2 га землі сільськогосподарського призначення має кожен учасник АТО. Самотужки обробити навіть таку невелику ділянку проблематично. Тому у військових-побратимів виникла ідея об'єднати свої паї та створити колективне господарство, яке в нових економічних умовах може стати прибутковим.

«Найближчим часом настає демобілізація. Ми з товаришами вирішили, що триматися і надалі разом буде правильно – легше адаптуватися в мирному житті, та й підтримувати один одного вже звикли, - сказав він. - Вирішили об'єднати свої зусилля. Звернулися до керівництва області та знайшли повне розуміння».

Вільних площ поблизу великих міст для реалізації проекту залишилось вкрай мало. Тому справжнім подарунком військовим стали землі, що незаконно використовувалися колишнім нардепом Олегом Царьовим та були повернуті через суд у державну власність.

«Дякуючи прокуратурі Дніпропетровської області, було виявлено факт незаконного використання земель державної власності - близько 400 га. На цей час землі, що незаконно оброблялися структурами Царьова, повернуті в державну власність. Відповідно з'явилася можливість передавати їх в порядку приватизації. Мені здається, це дуже гарний знак, що землі сепаратиста будуть передаватися людям, які з цим сепаратизмом борються», - зазначив начальник юридичного управління ОДА Олександр Санжара.

Розташована ділянка поруч з селом Степовим Дніпропетровського району, неподалік від траси Дніпродзержинськ – Вільногірськ. Добре транспортне сполучення з Дніпропетровськом та іншими промисловими містами області забезпечує широкий ринок збуту та дає надію на життєздатність проекту з вирощування екологічно чистих овочів та фруктів. Після прибуття в Дніпропетровськ, військовослужбовці планують більш зайнятися безпосередньо розробкою бізнес-плану та економічними розрахунками проекту.

«Наразі створюється громадська організація, у якої буде розроблений устав, напрямок діяльності. Перш за все це ведення сучасного екологічно чистого виробництва для обробки землі з урахуванням останніх нововведень та вимог. Але все наразі в стадії розробки, тому ми просимо наших молодих спеціалістів, які навчаються в інститутах, зокрема, сільськогосподарського напрямку, нам допомогти розробити цей проект, науково обгрунтований. Ми будемо з ними співпрацювати і запропонуємо їм роботу - просувати надалі цей проект», - сказав В'ячеслав Плахута.

В. о. начальника Головного управління Держземагентства у Дніпропетровькій області Ольга Гугніна повідомила, що р обота з пошуку таких ділянок, зокрема, для учасників АТО проводиться постійно.

« Загалом на сьогодні до нас надійшло більше 1 тис заяв від учасників АТО на отримання земельних ділянок. Головним управлінням та його територіальними відділами вже видано близько 500 наказів про надання дозволів на розробку проектів землеустрою приблизно на 670 земельних ділянок», - розповіла Ольга Гугніна.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


дядя Вова  (23.03.15 10:09): Молодці ! Оце козаки !!! Я хоть і не підтримую ніякого АТО але ця новина порадувала. Удачі вам хлопці і головне керуйте справою самі, козацькою радою і не допускайте ніяких псевдо євро реформаторів, щоб їх і близько не було !!! Відповісти | З цитатою
житель  (20.03.15 19:12): ооооууу =))) мое село показали=))) прыкольно =))) Відповісти | З цитатою
стоик  (20.03.15 15:04): Вполне Справедливо. Удачи Вам Парни и Благополучия Вашим семьям. Відповісти | З цитатою
////  (20.03.15 13:35): вот где самогоночка будет литься рекой) Відповісти | З цитатою
Елена  (20.03.15 13:35): Гробы уже некуда закапывать... Відповісти | З цитатою
Рало  (20.03.15 11:29): Нехай земля им будет пухом.. Відповісти | З цитатою
з  (20.03.15 09:41): Советский союз ура!-колхоз. Відповісти | З цитатою
и не колхоз вовсе  (20.03.15 09:28): а ки.буц, и то пока Ротш.ильд сельхозземли Украины не купит (госдолги Украины они уже активно скупают) Відповісти | З цитатою
Про  (20.03.15 07:27): Мир! Мир! Мир! Удачи ребята , думаю на полях будет всё по уму и толково... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
днепр  (20.03.15 00:24): Олежка вернется, а земля окучена, доглянута, хозяина дожидается. О смеху то будет. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті