Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 27 квітня 2024
17:22

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


21 березня 2024, 10:44

«Орган пробації інформує про Всесвітній день людей із синдромом Дауна»

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович інформує про наступне. У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей із синдромом Дауна (A/RES/66/149). Генеральна Асамблея ООН постановила, що цей День відзначатиметься 21 березня щороку, починаючи з 2012 року, і запропонувала всім державам-членам, відповідним організаціям системи Організації Об’єднаних Націй та іншим міжнародним організаціям, а також громадянському суспільству, включно з неурядовими організаціями та приватним сектором, належно відзначати Всесвітній день людей із синдромом Дауна, для того, щоб підвищувати рівень поінформованості громадськості про синдром Дауна.

Синдром Дауна - це генетичне захворювання, спричинене аномалією 21-ї хромосоми, яке проявляється у вигляді розумової відсталості, вад серця і порушення розвитку. Зазвичай у людини 46 хромосом, а в людини із синдромом Дауна їх 47. Цей синдром також характеризується певним набором фізіологічних особливостей - таких, як "плоске обличчя", шкірна складка на шиї, гіперрухливість суглобів, м’язова гіпотонія тощо. Дитина з таким розладом розвивається повільніше за своїх однолітків. Символом руху за поширення інформації про синдром Дауна є жовто-блакитна стрічка.

Суттю руху на підтримку цих людей є зміна уявлення про осіб з даним синдромом, як про безпорадних, ненавчених і безперспективних. Такі уявлення і страх перед хворобою часто змушують батьків цих дітей відмовлятися від них, віддавати їх в дитячі будинки, притулки. Тоді як притаманна дітям із синдромом Дауна емоційна чуйність (що стала причиною того, що їх найчастіше називають "Сонячні діти") та успіхи в розвитку за умови правильного підходу до навчання, призводить до того, що, оточені батьківською турботою, вони здатні жити повноцінним життям. Позитивний посил і ефективна робота в напрямку змін уявлень у суспільстві про синдром Дауна, останнім часом призвела до того, що батьки цих дітей стали рідше від них відмовлятися та більше займатися їхнім розвитком.

За загальносвітовою статистикою кожна тисячна дитина з’являється на світ із синдромом Дауна. Як у будь-кого з нас, у людини із синдромом Дауна є свої сильні та слабкі сторони, звички та вподобання, захоплення та інтереси. Спеціальні освітні програми та підтримка з боку сім’ї та суспільства дають змогу людям із синдромом Дауна вести повноцінне та продуктивне життя, займатися справою, що подобається, захоплюватися, закохуватися, створювати сім’ї, - зазначив психолог.





Переглядів: 65
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті