Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 27 квітня 2024
23:49

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


21 березня 2024, 10:29

«Інформуємо громадян про Міжнародний день боротьби з расовою дискримінацією»

Психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович інформує про наступне. Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації (International Day for the Elimination of Racial Discrimination) проводиться щорічно 21 березня за рішенням ХХІ сесії Генеральної Асамблеї ООН від 26 жовтня 1966 року.

Цього дня 1960 року південноафриканські поліцейські відкрили вогонь і вбили 69 осіб та 180 людей було поранено під час мирної демонстрації протесту проти законів режиму апартеїду про обов’язкову паспортизацію африканців у ПАР, яка проходила в Шарпевіллі (сьогодні провінція Гаутенг, Південно-Африканська Респібліка).

Проголошуючи цей День 1966 року, Генеральна Асамблея ООН закликала міжнародне співтовариство подвоїти зусилля з метою ліквідації всіх форм расової дискримінації. Тим самим підтверджуючи, що расову дискримінацію можна вважати запереченням прав людини, основних свобод і справедливості, і вона є злочином проти людської гідності. Також ООН визнає, що дискримінація - серйозна перешкода до економічного і соціального розвитку, а також до міжнародного співробітництва і миру.

Організація Об’єднаних Націй рішуче засуджує расову дискримінацію, і будь-яка політика, пов’язана з нею, не тільки неприйнятна, а й несумісна із зобов’язаннями, прийнятими державами-членами організації згідно зі Статутом ООН.

Однак, і сьогодні в багатьох країнах світу відроджуються такі згубні явища, як расизм, расова дискримінація, ксенофобія та пов’язана з ними нетерпимість, що часто спрямовані проти мігрантів та біженців.

ООН закликає всі держави дотримуватися Декларації про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Загальної декларації прав людини та вживати дієвих заходів, зокрема й законодавчих, для боротьби з расизмом, расовою дискримінацією, ксенофобією та нетерпимістю, і просувати ідеї толерантності, інклюзивності, єдності та поваги.

Сьогодні 21 березня визнано днем, коли ми всі можемо поміркувати про досягнутий прогрес і виклики, які залишаються в боротьбі з расизмом, дискримінацією та нетерпимістю у нашій країні та в усьому світі. Щодня кожен з нас може протистояти упередженням, забобонам, невігластву і нетерпимому ставленню та підтверджувати свою прихильність до справедливості та розмаїття, - зазначив психолог.




Переглядів: 60
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті