Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 8 травня 2024
19:54

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

fundsolidaritycomua


20 грудня 2017, 11:54

Презентація та благодійний вечір зі збору коштів на будівництво нового кафедрального собору Покрови Божої Матері

У місті Дніпро в Українському академічному музично-драматичному театрі ім.Т.Шевченка 16 грудня 2017р.пройшла презентація та благодійний вечір зі збору коштів на будівництво нового кафедрального собору УПЦ КП, який має назву Покрови Божої Матері.

В цей вечір сюди завітали люди, які небайдужі до розвитку української церкви та культури, патріоти Дніпра та України, люди котрі розуміють. як важливо допомагати розвитку нашої самотності. Перед урочистим відкриттям презентації кожен з гостей робив благодійний внесок у символічну скриню на будівництво нового українського храму.

Ніхто з дніпрян не проходив не зробивши внеску та одразу стало відомо, що тільки на початку вечора було зібрано майже 100000 грн. Презентація відбулась за ініціативою голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова та при підтримці президента МБФ «Солідарність». мецената та патріота Дніпра Олександра Петровського. Величезний храм, який планують побудувати на лівому березі у парку Сагайдак (колишній Воронцова), буде повністю виконаний у стилі козацького бароко. Більше ніж шістдесят метрів у висоту, ліфти, оглядові майданчики, величезні скульптури. Все це хочуть реалізувати за три роки. Почати будівництво планують вже навесні 2018 року. Після презентації був благодійний аукціон. де лотами були виставлені предмети української культури, історії та шедеври української духовної культури та інші антикварні речі. На аукціоні були розпродані усі 15 лотів і за попередніми рахунками усі разом дніпряни зібрали на будівництво понад 300000 грн. І майже усі придбані лоти були повернені або подаровані Дніпровські єпархії УПЦ КП.

У підсумку спільними зусиллями меценатів і патріотів міста та усіх небайдужих дніпровців на благодійному вечері вдалось зібрати значну суму. У майбутньому долучитися до розвитку українського простору у Дніпрі може кожен, який бажає, а будівництво такої української святині – це відродження української душі, української культури та віри в себе та свій народ.







Переглядів: 985
Усі записи автора | << | >>

fundsolidaritycomua  (20.12.17 11:58): Свято Миколая - 2017 у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Дніпрі .
Вiдео:
https://mbfs.com.ua/news/1379-svjato-mikolaja-2017-u-hram-r- zdva-presvjato-bogorodic-v-dn-pr.html
Відповісти | З цитатою
fundsolidaritycomua  (20.12.17 11:56): Подробицi:
https://mbfs.com.ua/news/1380-blagod-ina-prezentac-ja-bud-vn ictva-svjato-pokrovskogo-soboru-upc-kp-u-dn-pr.html
Відповісти | З цитатою
Щоб залишити коментар вам необхідна реєстрація на сайті. Вхід
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті