Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
00:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Канаді та США запропонували стати посередниками у переговорах з РФ

|«« «« »» »»|

29-30 січня у Дніпропетровську перебуває північноамериканська делегація. Вона складається з представників МЗС Канади, Посольства Канади в Україні та Посольства США в Україні. У перший день візиту відбулася зустріч з заступником голови — керівником апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадієм Корбаном, головою правління « Фонду оборони країни » Павлом Хазаном та радником голови ОДА Борисом Трейгерманом.

Канадсько-американську делегацію цікавила ситуація із безпекою в нашому регіоні, а також з тим, яким чином вирішується проблема вимушених переселенців. Заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан розповів про те, як вдається контролювати ситуацію в області, забезепечувати обороноздатність нашого регіону та країни в цілому. Зокрема, він розповів про те, що за ініціативи облдержадміністрації створюються добровольчі батальйони, в тому числі батальйон територіальної оборони.

У тому, що на Дніпропетровщині не було терактів, ситуація залишається керованою, без насилля та екстремізму великою є заслуга керівництва області та громадськості. Геннадій Корбан подякував «Фонду оборони країни» за значний внесок у забезпечення безпеки блокпостів, котрі фахівцями цієї організації були оснащені системами відеоспостереження, а також у наданні матеріальної допомоги багатьом військовим підрозділам.

Голова правління «Фонду оборони країни» Павло Хазан повідомив, що з початку військових дій на Сході України, було витрачено понад 100 млн. грн. благодійних внесків на підтримку обороноздатності держави. І одним з найважливіших проектів, котрі були реалізовані Фондом, стало створення ефективної системи моніторингу на блокпостах поблизу населених пунктів. Наразі створюється унікальний командний пункт для ОК «Південь», котрий дасть змогу відслідковувати ситуацію на території Дніпропетровської області в режимі он-лайн.

Під час зустрічі з канадсько-американською делегацією пролунала також пропозиція, щоб ці дві країни стали посередниками у переговорах з РФ. Оскільки Україні потрібен мир, бо щодня гинуть наші співвітчизники.

Представники Канади та США зустрілися з рабином Дніпропетровська та Дніпропетровської області Шмуелем Камінецьким. Багато питань стосувалися того, чи немає проблем з антисемітизмом. Рабин завірив, що на Дніпропетровщині відсутнє протистояння між різними національностями та етнічними групами.

30 січня північноамериканська делегація відвідала офіс « Фонду оборони країни ». На зустрічі була присутня й радник голови ОДА Тетяна Губа. Обговорювали нагальні потреби лікарень Дніпропетровська та прифронтових лікарень Донецької області, котрі приймають поранених із зони АТО, а також військових підрозділів ОК «Південь». Говорили про нестачу військових медиків, хірургів, нейрохірургів, а також про неготовність військових госпіталів приймати таку велику кількість поранених.

Голова правління « Фонду оборони країни » Павло Хазан заявив:

« Нам необхідно 50 тисяч аптечок, зроблених за стандартами НАТО, для військових, котрі відправляються на передову. Кожна коштує в середньому $80. А в подальшому необхідно налагодити виробництво цих аптечок на теритоторії України, тому що так ми знизимо їхню вартість і підтримаємо вітчизняну економіку. Вкрай важливо також провести навчання для військових лікарів та фахівців з військових спеціальностей. Трененги необхідні для того, аби підвищити рівень надання медичної допомоги пораненим. Важливо також підвищити боєздатність української армії ».

Полковник Сейн Сір, військовий аташе Посольства Канади в Україні повідомив, що найближчим часом канадська сторона може надати військово-польовий госпіталь.

Заступник директора Департаменту країн Східної Європи та Євразії МЗС Канади Урсула Голланд поцікавилась, чому Україна наполягає на європейському векторі розвитку. Павло Хазан пояснив, що Україна бачить своє майбутнє в ЄС. Наша країна обирає європейські цінності, тобто кожна людина може розраховувати на справедливий суд, прозору систему виборів до органів влади та може користуватися правом безвізового перетину кордонів між країнами.

Північноамериканська делегація відвідала опіковий центр на пр. Нігояна, де наразі перебуває 7 пацієнтів із зони АТО, та травматологічне відділення 16-ї лікарні. Політичний радник – заступник Голови Місії, Посольство Канади в Україні Анн Маттсон-Гаусс висловила солідарність пораненим воїнам та подякувала їм за те, що вони ризикували життям і пожертвували своїм здоров'ям заради України.

Представники канадсько-американської делегації пообіцяли всю інформацію про ситуацію у прифронтовій Дніпропетровській області донести своїм урядам, щоб Україна змогла отримати ефективну медичну та військову допомогу США та Канади.

Склад північноамериканської делегації:

Урсула Голланд, заступник директора, Департамент країн Східної Європи та Євразії, МЗС Канади

Анн Маттсон-Гаусс, політичний радник – заступник Голови Місії, Посольство Канади в Україні

Полковник Сейн Сір, військовий аташе, Посольство Канади в Україні

Сержант Джейсон Демпсі, помічник військового аташе, Посольство Канади в Україні

Сергій Скляренко, помічник політичного відділу - перекладач, Посольство Канади в Україні

Полковник Майкл ВанДеВельд, військовий аташе Сухопутних військ, Посольство США в Україні.

Бурлакова Любов

прес-секретар « Фонду оборони країни »

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


Кадровик  (02.02.15 23:48): А на третьем фото личность с бородой - ну точь точь похож на уважаемого мною Мишу Шуфутинского! Відповісти | З цитатою
Как же это все  (02.02.15 10:41): противно, за нас решают все кому не лень, только не мы сами и как быстро "подстроились" журналюги с пр. нигояна. Відповісти | З цитатою
5665  (01.02.15 13:47): А с кем там договариваться? с зомбоящиками в Москве? тут некоторые не понимают. Надо четко поставить грань Россия и кремль. Россия страдает не меньше нашего , а кремль жирует и хочет больше жертв. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Raisa V  (01.02.15 10:42): А самим, слабо, договориться? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Жека  (31.01.15 17:26): РФ это такая страна ? помоему нет такой уже Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті