Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
06:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З Дніпропетровщини відправлені перші команди військовозобов'язаних четвертої хвилі мобілізації

|«« «« »» »»|

Перші партії мобілізованих із військових комісаріатів України прибувають до пунктів прийому особового складу, розгорнутих на базі п'яти навчальних центрів Збройних Сил України.

Після проходження процедури прийому, яка передбачає забезпечення військовослужбовців обмундируванням, військовим спорядженням, розміщення в казармах та наметових містечках, проведення відповідних інструктажів тощо, з ними розпочнуться планові заняття.

Так, на базі 169 та 184 навчальних центрів Збройних Сил України, що на Чернігівщині та Львівщині відповідно, готуватимуть практично весь спектр військових фахівців для Сухопутних військ. Курс підготовки, залежно від специфіки кожної спеціальності, триватиме близько місяця, після чого відбудеться розподіл військовослужбовців по військових частинах.

Одночасно з солдатами та сержантами підготовку проходитимуть мобілізовані офіцери запасу. Це командири механізованих, танкових, десантних, артилерійських та інженерних підрозділів, фахівці по роботі з особовим складом, а також військові диригенти. Впродовж 26 днів з ними буде проведено комплекс теоретичних і практичних занять, під час яких вони пригадають та вдосконалять свої командирські навички за відповідними військово-обліковими спеціальностями.

При цьому велика увага приділятиметься навчанню офіцерів основ роботи з особовим складом у сфері морально-психологічного забезпечення, командирського лідерства, надання психологічної допомоги підлеглим у кризових ситуаціях та іншим специфічним вмінням, необхідним для ефективного управління підрозділами.

Заняття з мобілізованими проводитимуть досвідчені офіцери, які мають значний досвід виконання бойових завдань в рамках антитерористичної операції на сході України, а також у миротворчих та навчальних місіях в Афганістані, Республіці Ірак, Африці та колишній Югославії.

Під час зборів мобілізовані проживатимуть у наметових містечках, де вже розгорнуті польові кухні та їдальні, довідково-інформаційні пункти та інші необхідні об'єкти соціально-побутової інфраструктури.

На Дніпропетровщині, з початку четвертої хвилі мобілізації у навчальні центри Збройних Сил України та вищі військові навчальні заклади відправлені перші команди військовозобов'язаних. Загалом близько п'ятсот чоловік призваних за мобілізацією та придатними до проходження військової служби за станом здоров'я убули до місць підвищення військового фаху.

Військовослужбовці пройдуть підготовку за відповідними військово-обліковими спеціальностями усіх родів військ і після закінчення навчання будуть розподілені по визначеним частинам.

— Із загальної кількості мобілізованих військовослужбовців, близько 30 відсотків патріотично налаштованих громадян України усіх вікових категорій добровільно прийшли до військових комісаріатів та свідомо стали на захист української держави, — зазначив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом підполковник Сергій Полуциган.

Також офіцер зазначив, що на Дніпропетровщині комплекс заходів щодо проведення четвертої хвилі мобілізації здійснюється у плановому режимі, відповідно до графіку.

Слід відзначити, що упродовж четвертої хвилі мобілізації з Дніпропетровщини до лав Збройних Сил та інших військових формувань України буде мобілізовано декілька тисяч осіб.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Житель  (06.02.15 17:44): Опять уберут мой комент, такого при Яныке не было. Страх покрыл власть, НАТО и Евросоюз отказали. Дядя Том очко рвет, но его там не переизберут. Расколется Украина, как Югославия, этот процесс уже не остановить. Вопрос только в цене, сколько мяса надо, еще положить за бизнес- интересы. Впрочем- это мясо само туда и рвется. Сейчас откосить значительно проще, чем было при совке от Афгана уйти. Ждем в окопах детей Коломойского, Парошенко, Ахметова. Это реалити-шоу будем смотреть всей страной. На одной рекламе можно бюджет страны поднять. Модератор, когда буешь стирать этот комент, знай, что ты стер свою совесть. Войну надо прекратить, дайте людям жить, как они хотят. Відповісти | З цитатою
Партизан-Ковпаковец  (05.02.15 13:36): А откуда такая большая толпа добровольцев? На майдане геройствовали побольше свидомых. Что - уже по схронам попрятались?! Відповісти | З цитатою
история  (05.02.15 10:59): После того, как Красная Армия напала на Украину, ее бойцы с львовской и житомирской пропиской убежали в Польшу освобождать Освенцим. После того, как Красная Армия напала на Германию, боец с грузинской пропиской убежал водружать флаг над рейхстагом. В это время союзники разбомбили Дрезден и выиграли войну вместе с бандеровцами, которые победили Красную Армию. Гитлер не выдержал этого бардака и самоликвидировался. Так и было. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
внимание!  (04.02.15 15:40): Указ Президента:
Отставить жнивьё!
Мужской половине – бегом под ружьё!
За нэньку едину - приказ: умереть!
Донбасс непокорный навеки стереть!
За нами ЕС и Америки сила, мы власть г@мосеков, мы власть пед@филов!
Пусть брат с автоматом полезет на брата (и будет в экстазе Верховная Рада),
отец пусть стреляет в невинного сына!
Главком Порошенко (можно просто - СК@ТИНА).
Відповісти | З цитатою
Вова Днепр  (03.02.15 20:01): У меня за балконом висит сосед с парашинским флагом...в анусе...улыбается,ботинками качает)))
А вам слабо?)))
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Крипакам  (02.02.15 18:31): Генштаб решил запретить военнообязанных украинцам свободно передвигаться по стране. В частности, для выезда за пределы города или области военнообязанным придется получать справку в военкомате.

"Действующим законодательством в условиях, когда в государстве объявлена мобилизация, военнообязанные не имеют права покидать местожительство без разрешения соответствующего районного военного комиссара. Поэтому вопрос оформления такого разрешения оформляется в форме соответствующей справки", - цитирует Укринформ первого замначальника Главуправления оборонного и мобилизационного планирования Генштаба ВСУ Владимира Талалая.
Відповісти | З цитатою
просящий  (02.02.15 18:17): Боже отправь всех, кто желает войны в АТО. И сыновей их отправь, и мужей, и отцов. Дабы смогли они ощутить желания свои Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ком  (02.02.15 14:55): Вот этих старперов с фоток посылают воевать?! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Def  (02.02.15 10:09): Прочитал заголовок статьи как "...чеРТОВой волны мобилизации...". Відповісти | З цитатою
Бен Ходжес  (02.02.15 07:59): Смелее патриоты, значков хватит на всех ! Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті