Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
08:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Українська медицина має стати відкритою

|«« «« »» »»|

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі зустрівся з медичною спільнотою регіону, якій презентував бачення реформи національної системи охорони здоров'я.

Окреслюючи найближчі кроки в медичній реформі на 2015 рік, Олександр Квіташвілі зазначив, що створення нової моделі фінансування галузі, передача державних закупівель міжнародним організаціям, скасування непотрібних ліцензій, різного роду непотрібних форм звітності, спрощення реєстрацій та сертифікацій нині є першочерговими завданнями МОЗ України.

«2015 рік стане майданчиком для проведення повномасштабної реформи медичної галузі, тому неможливо не спілкуватися із дійовими особами реформи – лікарями, – анонсував мету зустрічі Олександр Квіташвілі. – Наразі ми проводимо аудити лікарень, поліклінік, щоб мати чіткі прорахунки вартості послуг та дані про медичні заклади перед тим, як міняти систему. Але можу сказати одне – медицина стане відкритою системою, доступнішою і набагато якіснішою для всього населення».

Міністр також зауважив, що сьогодні в Україні працює 8 300 лікарень та поліклінік і 75% грошей з державного бюджету витрачається на їх утримання. «Ці гроші потрібно ефективно перерозподілити. Замість оплати старих ліжок в лікарнях, їх потрібно використовувати на лікування пацієнтів. В подальшому кошти мають йти за пацієнтом в лікувальні заклади, а лікарі отримувати легальну та достойну оплату праці», - додав Олександр Квіташвілі.

Коментуючи новації Уряду в бюджетуванні галузі охорони здоров'я очільник МОЗ зазначив, що Держбюджет-2015 передбачає перерозподіл функцій між державним і місцевими бюджетами. Місцеві органи влади нині отримують більші повноваження щодо фінансування спеціальних медико-санітарних частин МОЗ України та закладів охорони здоров'я Укрзалізниці. Цьогоріч місцевим бюджетам надано 46,5 млрд грн. на функціонування територіальних закладів охорони здоров'я. Крім цього, у Держбюджеті на охорону здоров'я передбачено ще 10 млрд. грн. на виконання централізованих лікувальних та інших програм, що на 0,5 млрд. грн. більше показників 2014 року. Загалом видатки на охорону здоров'я у зведеному бюджеті становлять 59,6 млрд. грн. (на 3,9 млрд. грн. більше ніж у 2014 році). Що стосується Дніпропетровської області, то на функціонування закладів охорони здоров'я краю цього року передбачено 3 млрд. 603,5 млн грн., (на 95,5 млн грн. більше обсягу 2014 року). Крім цього, спеціалізовані медико-санітарні частини області отримають 218 млн 609,7 тис. грн.

Під час зустрічі з лікарями Дніпропетровщини Олександр Квіташвілі також наголосив, що важливим фактором на шляху до ефективних реформ має стати переформатування діяльності фармацевтичного ринку.

«Сьогодні в Україні існує величезна кількість непотрібних ліцензій та реєстрацій ліків, які створені для того, щоб на цьому могли заробляти чиновники, - констатував Олександр Квіташвілі. – З власного досвіду можу сказати, що проти скасування таких дозвільних документів будуть лише корупціонери. Я упевнений, що завдяки дерегуляції ринку, ціни на ліки можуть бути знижені до 30%, а українці отримають доступ до якісних препаратів найкращих світових брендів».

Під час зустрічі з медиками Дніпропетровщини Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі також обговорив нагальні проблеми обласної медицини та можливі шляхи їх вирішення на урядовому рівні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Оксана  (24.01.15 21:20): Как можно считать мед реформы лучшими,если наш участок детской поликлиники относился к поликлиники на территории 6 детской больницы,здесь были все врачи: и невропатолог, и хирург, и стоматолог, и вообще все врачи. Здесь были и широкие коридоры, и подобранная для деток мебель, и коляску где оставить, и можно было занять очередь к специалисту и выйти погулять с ребенком в парк на территории поликлиники, где есть детские горки. А теперь наш участок перевели во взрослую поликлинику, где примостили в очень узком коридорчике пеленальный столик, на который чихают и кашляют старики и туберкулезники, а детей принимают в кабинете,где раньше принимали наркоманов.Это взрослая поликлиника на пр. Петровского.Здесь нет парка, нет места для колясок, нет других детских специалистов кроме педиатра. ЭТО УЛУЧШЕНИЕ МЕДИЦИНЫ ИЛИ МОЖЕТ ЭТО ВСЕ ЛУЧШЕЕ ДЛЯ ДЕТЕЙ. Відповісти | З цитатою
Губенистые хроники  (24.01.15 11:22): Украинская медицина нам сильно задолжала.. спирту в аптеке днём с огнём нима.. Відповісти | З цитатою
БОльной  (23.01.15 18:02): Он уже начал сПавлограда. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Поправка  (23.01.15 16:32): ... и обязательно платной. Чем дороже-тем лучшее.
Бесплатно лечиться-даром лечиться!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті