Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
13:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відкрився традиційний Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви»

На Дніпропетровщині відкрився традиційний Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви»
Вже восьмий рік поспіль у Дніпропетровську фестиваль збирає творчі колективи з України та Німеччини. Цього року у конкурсній програмі фестивалю беруть участь 122 учасники з 30 колективів, які представляють Дніпропетровську, Вінницьку, Волинську, Донецьку, Закарпатську, Кіровоградську, Одеську, Полтавську, Харківську, Чернігівську області та Міжнародний освітній центр у Дортмунді (Німеччина). Незмінною всі ці роки залишається голова журі - Герой України, народна артистка України Ніна Матвієнко.

В рамках фестивалю також проводиться поетичний конкурс «Зірка полину», конкурс дитячого малюнку «Чорнобильська палітра» та виставка прикладного мистецтва.

Співатимуть про Чорнобиль учасники фестивалю для ліквідаторів наслідків аварії, керівників чорнобильських громадських організацій України та школярів.

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви» був заснований Дніпропетровською облдержадміністрацією на підтримку ініціативи Дніпропетровської обласної громадської організації інвалідів «Союз «Чорнобиль України» та Всеукраїнської асоціації «Афганці Чорнобиля» у 2007 році. Щорічно конкурс проводиться з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Всі учасники фестивалю нагороджуються дипломами учасника, переможці в номінаціях - дипломами переможців і подарунками. Також визначаються приз глядацьких симпатій і Гран-прі.

Довідка:

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлено 14 грудня - у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Внаслідок Чорнобильської катастрофи радіаційного забруднення зазнали 2 293 населених пункти України, в яких проживало 2,3 мільйони людей.

На ліквідацію аварії Дніпропетровщина залучила потужні матеріальні ресурси, науковий та технічний потенціал. 23 тисячі мешканців області взяли участь у ліквідації аварії та її наслідків. У той же час область прийняла з Чорнобильської зони та надала житло 3 тисячам сімей.

На цей час на території області мешкає 23 тис 161 постраждалий внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 2 тис 723 інваліди, 3062 дитини та 1408 вдів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті