Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 01 липня 2024
11:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

20 шкіл Дніпропетровська навчатимуть дітей бережно ставитись до енергоносіїв

|«« «« »» »»|

Дніпропетровська обласна рада та компанія ДТЕК починають спільну роботу по енергозбереженню та енергоефективності.

Для участі у проекті відібрано 20 шкіл Дніпропетровська. 4 грудня для представників цих навчальних закладів провели семінар на якому фахівці облради та ДТЕК розповіли, як навчити школярів енергозбереженню та як розробити власні проекти з енергоефективності.

«У цьому проекті ми робимо акцент на тому, щоб виховати у дітей розуміння, що енергоресурси треба економити. Нас вчили берегти хліб, та не навчили бережно ставитись до енергоресурсів. Вимкнути світло, закрутити кран, утеплити свою квартиру - ці дії мають стати автоматичними. А отримані у навчальному закладі навички, діти обов’язково перенесуть у свої родини», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Конкурсний відбір серед шкіл Дніпропетровська стартував 11 листопада та тривав протягом двох тижнів. Учасниками проекту стали ті навчальні заклади, які довели готовність проводити енергозберігаючі заходи, мають системи обліку енергії, надали інформацію про енергоспоживання школи та відповідали іншим конкурсним критеріям.

У рамках проекту учні 6-8 класів Дніпропетровська прослухають навчальний курс «Основи теплопостачання та теплозбереження», відвідають підприємства ДТЕК, особисто проведуть практичні дослідження та інформаційні кампанії для популяризації енергозбереження і спільно з вчителями розроблять власні проекти з енергоефективності своїх навчальних закладів.

«В критичній для країні ситуації енергетична незалежність стає основою безпеки та політичної незалежності України. Проект «Енергоефективні школи» — приклад взаємодії бізнесу, влади і суспільства, який є дуже актуальним і дає високі соціальні результати. Ми розуміємо, що можемо не тільки підвищити енергоефективність навчальних закладів Дніпропетровська та області, а й змінити ставлення людей до енергоспоживання, виховати відповідальних громадян», — підкреслила керівник департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Вікторія Гриб.

Переможців оголосять влітку 2015 року, а до нового навчального року вони реалізують розроблені заходи з енергозбереження у власних школах. Бюджет проекту – 2 мільйона гривень, які виділяє Дніпропетровська обласна рада та ДТЕК. Частина коштів піде на навчальні програми, решта – на реалізацію конкретний проектів, які зроблять школи енергоефективнішими, а тобто теплішими та затишнішими.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Алина  (11.12.14 14:53): Ознакомится с условиями проведения конкурса "Энергосбережение ради будущего", а также со списком школ-конкурсантов, которые прошли предварительный конкурсный отбор можно на сайте: http://energy.oblrada.dp.ua/programs/school Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (41)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (14)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (9)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті