Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 08 червня 2024
13:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині з'явилися нові антивандальні люки

На Дніпропетровщині з'явилися нові антивандальні люки
Проблема відкритих люків – це не просто питання крадіжок чи недбалості комунальних служб. Це питання людського життя та здоров'я. Дніпропетровщина розпочала активну боротьбу з відкритими люками. Відтепер у містах на каналізаційних колодязях з'явилися нові антивандальні конструкції. Вони виготовлені зі спеціальних полімерів та не цікаві крадіям металу.

«Розкрадання люків – це проблема, через яку калічаться та гинуть люди. Жителі скаржилися, що на місці люку, який буквально вчора встановлено комунальними службами, зранку знову відкрита каналізація. Ми знайшли вихід – антивандальні люки не цікаві крадіям та важко знімаються. Наразі розпочата програма з їх встановлення в усьому регіоні», - зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Олександр Кикоть.

Як розповідає директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, такі конструкції будуть встановлені у місцях відпочинку людей, в зелених зонах, на тротуарах та поблизу дитячих майданчиків, дитсадків і шкіл. Це ті місця, де найбільший потік людей та найбільша загроза виникнення нещасного випадку.

«Це реальна можливість попередити крадіжки держмайна та попередити тисячі нещасних випадків», - зазначив Олександр Кикоть.

Загалом, люки знаходяться на балансі комунальних підприємств міст та районів, відповідно ці підприємства і повинні витрачати на них кошти. Проте вони наразі знаходяться в скрутному фінансовому становищі, чекати доки буде виділене фінансування не можна. Тому, обласна влада вирішила не зволікати та взяти ситуацію під власний контроль.

Цього року департамент ЖКГ та будівництва ОДА придбав 4 тис антивандальних люків на 2 млн 76 тис грн. Їх отримали Дніпродзержинськ (1 тис люків) та Дніпропетровськ (3 тис люків). У Дніпродзержинську наразі встановлено 132 люки, роботи продовжуються. Дніпропетровськ вже отримав 2,5 тис люків – роботи зі встановлення тривають. У найближчий час очікується поставка ще 500 люків.

На наступний рік заплановано виділити з обласного бюджету ще 9 млн грн на придбання таких конструкцій. За сьогоднішніми цінами – це більше 18 тис люків.

Звичайно ж ця кількість повністю не вирішує проблеми навіть цих міст. Так, зокрема, Дніпропетровську необхідно замінити 36 тис люків, а Дніпродзержинську – майже 7 тис. Проте обласна влада сподівається, що такі дії стануть стимулом для комунальних підприємств замінити й інші люки. Тим паче, для цього є економічне обґрунтування.

«Комунальні підприємства також відповідальні за всі каналізаційні колодязі. І якщо якийсь із них відкритий, необхідно його закривати. Комунальники за традицією закуповують та встановлюють металеві люки, яких, по суті, вистачає на кілька днів. Вартість антивандального люку вдвічі менша, а вірогідність їх крадіжки в сотні разів нижча. Тому, встановлюючи такі конструкції, ми не лише економимо бюджет, а й попереджаємо надзвичайні ситуації», - наголошує Олександр Кикоть.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


Житель  (18.11.14 16:47): Представте такую картину в Германии...уверен, что металлосборщик висел бы висилице возле открытого им люка и очень долго... или в Китае - расстреляли бы возле люка и вопрос решен на десятки лет. А здесь пока только бла..бла..бла... Відповісти | З цитатою
Водитель.  (18.11.14 12:52): На Красном Камне на ул. Л. Сталь есть открытый люк на проезжей части. Так они называется закрыли его. Положили на верх бетонную крышку высотой 10 см. и водителям кроме того, что там ямы приходится еще и этот люк объезжать. Відповісти | З цитатою
Юрий  (18.11.14 09:22): "Отныне в городах на канализационных колодцах появились новые антивандальные конструкции. Они изготовлены из специальных полимеров и не интересны ворам металла."
Уже как полгода отсутствуют так называемые «новые антивандальные конструкции» на ул. Бр. Трофимовых в районе 5-ой поликлиники.
Відповісти | З цитатою
Пушкин  (18.11.14 08:52): От перекрестка Шмидта до перекрестка Рабочей есть три открытых люка-ловушки в темное время по бульвару пройти... Ждем уже пару лет реакции, начиная с горячей линии губернатора - люков нет. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
777  (17.11.14 23:56): почему не делать люки из композитных материалов? тогда они совсем никого не заинтересуют, а будут выполнять свою функцию. а тут, я так понимаю, снова металлические но с замками? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (7)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (7)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті