Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську успішно працює центр соціально-психологічної адаптації ВІЛ-інфікованих дітей та молоді

У Дніпропетровську успішно працює центр соціально-психологічної адаптації ВІЛ-інфікованих дітей та молоді
фото с сайта sites.google.com
З початку року до міського центру денного перебування для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді зараховано троє дітей з ВІЛ-позитивним статусом. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Дніпропетровської міської ради.

Зазначений центр є спеціалізованим закладом із соціально – психологічної адаптації ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, ці діти з особливими потребами мають статус дітей-інвалідів. Працівники центру проводять постійну роботу з батьками, батьками-вихователями, опікунами щодо розвитку та виховання ВІЛ-позитивних дітей. Зокрема, вони отримують рекомендації та консультації практичного психолога, соціального педагога, соціальних працівників та медсестри. В центрі з дітьми дошкільного віку проводяться індивідуальні та індивідуально – групові заняття, які допомагають розвивати комунікативні навички.

Майже два роки в центрі працює група підтримки та взаємодопомоги «Під бабусиним крилом». З початку року вже проведено 15 зустрічей, до них долучилися 20 бабусь, які є опікунами, або приймають активну участь у вихованні ВІЛ-позитивних дітей. Така робота допомагає подолати проблеми догляду та виховання ВІЛ- позитивних дітей, дізнатися про нормативно-правову базу по захисту прав цих дітей тощо. На цих зустрічах бабусі отримують психологічну підтримку від працівників центру, зазначають в управлінні.

На сьогодні послугами центру користується 71 сім’я, в якій виховується 74 ВІЛ-інфіковані дитини до 18 років: наймолодшій – 1 рік 2 місяці, найстаршій – 17 років. Серед відвідувачів центру 8 багатодітних родин, в яких виховується 30 дітей, із них 9 ВІЛ-позитивних, додають в управлінні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Не бывает  (10.11.14 15:27): ВИЧ инфицированных, бывают ВИЧ-положительные. Тест такой. Чтобы найти вирус надо попотеть, поэтому этого никто и не делает. Та и нет никаких доказательств, что выделенный Монтанье вирус вызывает СПИД. Но бизнес идея очень даже неплохая. Все государства теперь им платят со своего госбюджета, с наших с вами денех. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті