Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
10:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську зменшився показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію

У Дніпропетровську зменшився показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію
За 9 місяців поточного у місті на 3,3% зменшився показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.

Зокрема, було зареєстровано 664 нових випадки ВІЛ-інфекції проти 695 випадків за аналогічний період минулого року. Натомість зареєстровано збільшення на 8,1% показника захворюваності на СНІД. Серед усіх вперше зареєстрованих випадків СНІДу 66,3% (279 випадків) припадає на нові випадки ВІЛ-інфекції, тобто це вперше зареєстровані ВІЛ-інфіковані особи, яким було встановлено ІV клінічну стадію ВІЛ-інфекції на момент взяття їх під медичний нагляд.

Найчастіше на СНІД хворіють люди з таким захворюванням як туберкульоз. За вказаний період на облік взято 159 ВІЛ-інфікованих хворих на туберкульоз, з них 45 осіб з позалегеневою формою туберкульозу та 114 – з легеневою формою. З усієї кількості таких хворих взятих на облік у поточному році у 99 випадках діагноз ВІЛ/СНІД встановлено вперше. Протягом вказаного періоду профілактику туберкульозу розпочали 265 ВІЛ-інфікованих осіб, лікуватися від туберкульозу розпочали 180 людей. На 0,5% у порівнянні з минулим роком зменшився показник смертності ВІЛ-інфікованих, зазначають у департаменті.

Під диспансерним наглядом у міському центрі СНІДу знаходиться 6 тисяч 310 ВІЛ-інфікованих, у тому числі з діагнозом СНІД 2 тисячі 355 хворих.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ВИЧ ФЭЙК  (08.11.14 10:14): Статья сама по себе безграмотная. В заголовке пишется что показатель заболеваемости ВИЧ снизился и тут же, двумя строчками ниже заболеваемость СПИДОМ увеличилась на 8,1 %. Аффтор хоть понимает суть абревиатур ВИЧ и СПИД? Пейши есчо.
А о том что ВИЧ истеблишмент это сплошное надувательство и доилово бюджета говорить не буду, думающие люди сами разберутся почему не стоит не под каким соусом проходить тесты на ВИЧ.
Відповісти | З цитатою
знающий  (08.11.14 00:43): Еще не вечер. Скоро Европа войдет в нас, или мы в нее. Короче удовольствия не гарантируют, но то что все будет без предохранения, так это точно. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Хлеб-Соль  (07.11.14 15:50): Где же Э була? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті