Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
11:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Трейгерман та делегація Литовської Республіки побували в Донецькій області

Борис Трейгерман та делегація Литовської Республіки побували в Донецькій області
Цими вихідними радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман та делегація Литовської Республіки відвідали Донецьку область.

Борис Трейгерман розповів, що першою зупинкою стало місто Красноармійськ. Члени Литовської Республіки цікавилися, як організовано прийом переселенців на цій території, з якими проблемами вони зіткнулися.

«Переселенців розмістили скрізь, де тільки можливо: і в гуртожитках, і в старих лікарнях. Ми відвідали один з таких закладів, що знаходиться недалеко від Красноармійська. Там проживає близько 40 осіб. Умови жахливі, люди готують їжу на доісторичній плитці, яка, до речі, одна на всіх, приміщення не обігрівається, з вікон дме. Соціальні виплати в повному обсязі не виплачуються. Люди розповідали, що, наприклад, щоб отримати дитячі гроші, їм потрібно надати довідку з того місця, звідки вони виїхали», – сказав Борис Трейгерман.

Також він розповів, що під час відвідування місцевої адміністрації обговорювалися питання майбутніх виборів до Верховної Ради. На сьогодні в Красноармійську знаходиться близько 7 тис переселенців. Проте з них лише 70 зареєструвалися як виборці. Крім того виявилося, що у регіоні взагалі відсутнє водопостачання.

«Там є старе водосховище. Щоб ввести його в дію, необхідно 25 млн грн. Наразі з цього питання тривають переговори з Урядом, та час збігає, а попереду – зима», – говорить Борис Трейгерман.

Прогнозується, що з настанням холодів кількість переселенців, як мінімум, подвоїться. У зоні, яка контролюється бойовиками, опалюватися нічого не буде. Тому литовська сторона виступила з пропозицією вивозити дітей, які перебувають у зоні АТО, до країн ЄС. Робити це планується цілими школами, разом із вчителями. Члени делегації пояснюють це тим, що у них є пусті приміщення, які знаходяться у нормальному стані, проте закриті через брак учнів. Цю ініціативу вони обговорюватимуть з представниками різних країн ЄС.

Також обговорювались питання щодо виділення додаткових коштів на облаштування житла для переселенців, надання їм гуманітарної допомоги.

Кінцевим пунктом під час подорожі на Донбас стало місто Краматорськ. Тут делегація зустрілася з керівництвом АТО.

«Розмова була досить відвертою. Військові кажуть, що операція може закінчитися швидко за умови, що Росія припинить підтримувати бойовиків, відведе свої війська і дасть можливість Україні самостійно вирішити свої проблеми», – сказав Борис Трейгерман.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


кстати  (22.10.14 13:07): в "зоне, контролируемой боевиками" отопительный сезон начался худо-бедно. А в эуропейський вкрайини - не... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Владимир  (21.10.14 11:00): А в Донецк этому еврейчику слабо съездить и посмотреть, как там под обстрелами живут? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті