Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
14:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Євген Удод зустрівся з керівництвом Нижньосілезького воєводства

Євген Удод зустрівся з керівництвом Нижньосілезького воєводства
15 жовтня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод зустрівся з Маршалом воєводства Нижня Сілезія Цезарем Пщибильські та з головою регіональної ради Нижньої Сілезії Барбарою Здроєвською.

Серед головних домовленостей, що були досягнуті на зустрічі – спільна робота щодо вдосконалення роботи місцевого самоврядування Дніпропетровщини. У цьому напрямку наші спеціалісти пройдуть навчання та стажування у Польщі.

Нагадаємо, Дніпропетровська облрада одною з перших запропонувала децентралізацію влади. Концепцію реформи місцевого самоврядування розробляли разом з провідними вченими регіону, міжнародними експертами, а також враховували думку і рекомендації громад. У цій роботі дотримувалися саме польської моделі територіального устрою. Тому практичний досвід, отриманий у Польщі, буде корисним дніпропетровським держслужбовцям.

Також Євген Удод презентував польським колегам можливості та досягнення Дніпропетровської області, розповів про кращі європейські практики, що впроваджує обласна рада та про проекти з енергоефективності та енергозбереження. Сторони обговорили і плани співробітництва Дніпропетровської області та воєводства Нижня Сілезія у 2014-2015 роках.

«З Польською республікою нас об'єднує багато чого: географічне положення, загальна історія, обширні економічні та культурні зв'язки. Обласна рада підписала з польськими регіонами цілий ряд документів про співпрацю в різних сферах. Починаючи з 2013 року, спільними зусиллями ми провели багато заходів, спрямованих на зміцнення діалогу і партнерських взаємин у сфері туризму, культури, науки. У 2015 році ми сподіваємося на продовження співпраці між нашими країнами і регіонами», - зазначив Євген Удод.

В планах наступного року тісна співпраця у сфері розвитку малого та середнього бізнесу. Зокрема, передбачається участь польських підприємців та експертів у роботі Індустріальних парків та Технопарку Дніпропетровщини. Також серед намірів - залучення інвестицій та вивчення місцевого досвіду у цьому напрямку за допомогою міжнародної програми «Study tours to Poland».

Крім того, продовжиться робота у гуманітарній сфері. Зокрема, це проведення археологічних розкопок на території Новобогородицької і Кодацької фортець за участі польських студентів, а також археологічні розкопки на території воєводства Нижня Сілезія за участю студентів ДНУ імені Олеся Гончара.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


страннег  (16.10.14 00:28): Долго ещё этого гоблина будут тут ПиаРить? Единственная приятная новость про него будет, когда сообщат о его заключении в тюрьму - она давно по нему плачет.
Скорей бы уже выборы, чтобы вся эта шваль рыгоанальная сгинула на мусорной свалке истории...
Відповісти | З цитатою
Маркиза де Бомбадур  (15.10.14 17:45): "..С Польской республикой нас объединяет многое: географическое положение, общая история, обширные экономические и культурные связи.."
А с Россией нас единила только труба? - Не путайте Днепропердовщину и Западлэнщину..
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті