Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
02:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську пройшов дев’ятий етнофестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт»

|«« «« »» »»|

13 вересня, в День міста у парку Шевченка відбувся дев’ятий етнофестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт», який цього року проходив під гаслом - «Майстри Дніпропетровщини - за мир!».

В етнофестивалі взяли участь абсолютно всі райони Дніпропетровщини: народні майстри та умільці, установи культури, музеї, художні колективи, художники, фотографи, господарі агросадиб, кращі регіональні кулінари української національної кухні. Серед почесних гостей - директор місії USAID в Україні Джед Бартон, Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат, Почесний консул Литовської Республіки у Дніпропетровську Віталій Півняк.

Гості отримали можливість не тільки ознайомитися з талантами Придніпров'я, а й вшанувати всіх тих, хто зберігає народні традиції. Адже в кожному районі та місті Дніпропетровщини є свої унікальні таланти і здібності.

«Майстри - найцінніший скарб нашого краю. Саме ці талановиті і щедрі душею люди зберігають наше коріння, народні традиції і неповторну атмосферу нашої Дніпропетровщини. Нашим спільним завданням є збереження культурної спадщини наших предків і його розвиток, щоб воно зазвучало сучасно і актуально. «Петриківський дивоцвіт» я розцінюю як черговий важливий крок на цьому шляху», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, відкриваючи фестиваль.

Артисти, хореографи, майстри народної творчості присвятили свої роботи та виступи збору коштів для лікування поранених у зоні АТО. Цій благородній справі була виділена окрема алея, де стояли спеціальні скриньки для збору коштів. Кожний бажаючій міг долучитися до акції та отримати подарунок від майстрів. Зібрані гроші будуть передані Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова, у якій сконцентрована найбільша кількість тяжких поранених. Підсумки благодійної акції будуть підбиті 15 вересня, в понеділок.

«За допомогою цієї акції ми хочемо донести головну ідею фестивалю - об'єднання та підтримка один одного обов'язково допоможе зміцненню миру і єдності нашої країни», - підкреслив Євген Удод. В рамках програми також відбувся фестиваль «Козацькі пісні Дніпропетровщини», де була представлена унікальна творчість нашого краю, яка достойна поповнити всесвітню нематеріальну культурну спадщину ЮНЕСКО. Ще одна локація - «Науковий пікнік». Всі гості стали живими свідками того, як можна приручити блискавку, створити вулкан, виміряти магнітне поле землі і багато іншого. А в «Містечку USAID» були представлені проекти та організації, які втілюються місією USAID на Дніпропетровщині.

Gorod.dp.ua на Facebook.


123  (15.09.14 10:32): Были! Спасибо! Класс!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті