Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 25 мая 2024
21:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Із сонцем за плечима

|«« «« »» »»|

Книгарня «ВіЗ» знаходиться у приміщенні Наукової бібліотеки, що на Карла Маркса, 18.

1. Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї, Володимир Лис

Книга-літопис від лауреата численних нагород та премій Володимира Лиса – це життєвий досвід на перший погляд звичайної сільської жінки, бабусі Пелагеї, — це та сама велика мудрість нашого народу. І можливість долучитися до неї — велике щастя. «Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї» не просто книжка — це літопис народного досвіду, пам’ятник правічній мудрості українського народу. І цією мудрістю щедро ділиться людина чиста, глибока — і водночас дуже проста. Власне, яким і повинен бути справжній мудрець.

2. Коханий волоцюга, Надія Гуменюк (маленькі повісті про любов)

Вісім повістей про кохання, які пронизують кожне серце, зігрівають добротою і дарують спокій та гармонію. У кожного з нас є історія, переживши яку розумієш, що вже ніколи не будеш таким, як раніше. Книжка — це спогади про життя і роздуми про кохання, які допоможуть зрозуміти себе і навчитися пробачати... Він любить дикий присмак мандрів і понад усе цінує волю, але з усіх усюд знову і знову повертається до тієї, яка так і не сказала йому: «Залишся!»... Старша сестра давно викинула цього каліку і з квартири, і зі свого холодного серця, а вона їде до нього, щоб залишитися поряд з коханим назавжди... Невиліковна хвороба забирає у жінки пам`ять, але не може забрати її саму у того, хто готовий заради неї на все...

3. Одного разу.., Ірен Роздобудько

Це книжка про життя. Радянське дитинство, студентська молодість, похмурий період «заробляння грошей» у 90-х, дитячі спогади про бабусине «абалдєнне» пальто і сукню, яку та шила для поїздки в Китай до дідуся. А ще про те, що ніколи не треба здаватися, треба мати власну думку й відстоювати її, допомагати тому, кому гірше, і радіти життю.
Кожен знайде в ній щось для себе, про себе. Вона і для молодих — аби вони зрозуміли, що життя прекрасне і... коротке. І йшли по ньому без страху. І для старших, аби вони пригадали своє — таке довге! — життя. І зрозуміли, що воно — прекрасне.

4. Даогопак. Книга 2: Шляхетна любов, М. Прасолов, О. Чебикін, О. Колов

«Даогопак» – 3-томний комікс-блокбастер про пригоди козаків-характерників із лицарського ордену магів і майстрів бойових мистецтв Запорізької Січі. Після завершення Анталійської гастролі наші герої із пригодами повертаються додому. Врятованих козаків радо зустрічають їх побратими. Та не все так безхмарно, як здається. Змінилася ситуація і в Туреччині, де важливі фігури з оточення Султана починають відігравати нові ролі, які не були їм притаманні раніше. Відносини між нашим головним героєм та героїнею, попри появу почуттів, зазнають нових випробувань завдяки непередбачуваним обставинам. Маленький мандрівник, син Султана, стає впливовою фігурою, яка здатна схилити шальки терезів у неочікуваному напрямку. Тому іноді здається, що все тримається лише на оптимізмі ікластого і крилатого…
Для авторів це стало архіцікавим завданням – продемонструвати світу легендарні міфи української історії. Начебто мисливці за скарбами, відправитися в дрімучі ліси своєї міфології, знаходячи і збираючи найтоншу павутину магії, впевнене рукостискання братства, співучу іронію кобзарів і завзятість бойового тренування характерників. Зібрати і виткати полотно історії образами нових супергероїв. Адже наша культурна спадщина сповнена героями, які очікують виходу в світ. Але найважливіше для тебе, читачу, знайти героя в собі.

5. Як я руйнувала імперію, Зірка Мензатюк

«Як я руйнувала імперію» - перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули?

Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше - хто його розвалив?

Автор повісті Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття.

6. Карти

Ця книга запрошує у захоплюючу навколосвітню подорож. Ви побачите могутні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці. В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію. Австралія здивує вас качкодзьобом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами найцікавіші місця світу і Батьківщини.

Понад 50 великих карт проведуть вас 6 континентами та 42 країнами, серед яких вперше з’явилася карта України. Безліч детальних зображень немов перенесуть вас у неймовірні куточки планети і заохотять побачити ще більше. Вдалої подорожі!

7. Пригоди на острові Клаварен, Ірен Роздобудько

Вирушаючи в подорож малесенькою річкою, слід бути особливо обережними, якщо на ній є старезна дамба. Бо в дамбі, можливо, є печера… А в печері – щонайсправжнісінька часова діра… Що чекає на допитливих п’ятикласниць, юних шукачок пригод Клаву й Рено?
Безлюдний острів, який можна назвати своїми іменами, ночівля у кроні дерева, а на сніданок – черепашача яєчня під кокосовим соусом… Та це ще не все. Адже до безлюдних островів нерідко навідуються пірати – і тоді стає по-справжньому небезпечно!

8. Солька і кухар Тара-пата, Оксана Лущевська, Лана Світанкова

Смакота — річ, звісно, дуже приємна, однак не така проста, як здається на перший погляд. Бо що, скажімо, у вас передовсім асоціюється зі словом «смакувати»? Напевне, розмаїті смачненькі страви, які приносять задоволення, покращують настрій та самопочуття. І ви маєте рацію — однак не на всі сто відсотків, а приблизно… на п’ять.

Погляньте на смакоту інакше — і тоді ви разом із дітьми зможете смакувати сонячний ранок, сімейні прогулянки, дощик, спілкування з друзями, пригоди, книги, сон. І навіть якщо звідкись усе ж вигулькне поганий настрій, як це сталося з відомим кухарем Тара-патою, варто уважно роздивитися довкола і не проґавити свого рятівника, а нагодувати його чимось смачненьким. Солька ж як ніхто знає, що зазвичай щастя ховається простісінько перед носом — удома!

У цій книзі ви знайдете: цікавезну повість, розкішні ілюстрації, рецепти 30 страв, сторінки для записування улюблених сімейних рецептів, правила сервірування столу і навіть закладку.

9. Пінгвінік, Іван Андрусяк

Уперше йти в садочок дуже цікаво – адже там багато діток, із якими можна вволю погратися. Але коли ходити в садочок стає першим обов’язком, коли виявляються перші розчарування, прикрощі, капості й навіть конфлікти, – тоді треба вперше в житті проявити характер і нікому не дозволити плювати собі в кашу…

«Пінгвінік» Івана Андрусяка – чи не перша в сучасній українській літературі психологічна повість для дошкільнят, у якій цікаво й доступно мовиться про адаптацію малюка в садку, про складнощі й радощі дитячих взаємин.

10. Мишкові миші, Галина Вдовиченко

Якщо ви гадаєте, що з мишами каші не звариш, то це означає, що вам просто не щастило на мишей.
А от Мишкові, героєві нової повісті популярної письменниці Галини Вдовиченко, з ними ще й як пощастило! Він зі своїми друзями – домашніми, польовими, лабораторними, летючими й навіть комп’ютерними гризунами – створив тааакеее…
А що саме він створив і що йому на це сказали мама й тато – дізнаєтеся, прочитавши цю веселу книжку.

11. Про кита (для маленят)

Ще одна новинка – книга «Про кита» Оксани Лущевської, яку проілюструвала Віолета Борігард. Це збірка коротких віршиків для найменших читачів. Вони не лише оповідають про кумедних мешканців моря (восьминіг, черепашатка, рибка-барабулька та інші), а й у ігровій формі допоможуть дитині освоїти правильну вимову "складних" звуків, приміром, р, ш, ч. Загалом, це чудова книга, яка вдало поєднує розважання і навчання.

12. Прислів'я українські

Українські прислів'я очима молодої львівської художниці Анастасії Стефурак. 

І чимало інших новинок, вартих Вашої уваги...

Любі наші читачі! 
Книгарня "ВіЗ" випустила подарункові сертифікати, аби Ваше привітання близьких і рідних було завжди доречне... 

Відтепер будь-які ваганням щодо того, чи вподобають Ваш подарунок - у минулому.

 Придбавши сертифікат номіналом від 50,00 грн до 500,00 грн, Ви презентуєте його ювілярові, у зручний для нього час Він завітає до Книгарні “ВіЗ” й обере ті дарунки, які будуть тішити його від Вашого імені. 

Ласкаво просимо!

 З любов'ю до Вас і книжки... Книгарня «ВіЗ» знаходиться у приміщенні Наукової бібліотеки, що на Карла Маркса, 18.

Телефони для довідок: 050-041-34-45, 097-63-48-317.

У Всесвітній мережі шукайте нас тут: E-mail: [email protected],
vk.com/club55066997, facebook.com/vizknyg.

Завітайте на наш Сайт: viz-knyg.com.ua.

Працюємо щоденно: пн – пт 10:00 – 19:00, сб – нд 11:00 – 18:00.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (7)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте